Uutuuskirja: Maisa Torppa petti Jari-Matti Latvalaa vain viikko kihlajaisten jälkeen


Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotten kirjoittamassa Jari-Matti Latvala – Elämän erikoiskoe -uutuuskirjassa käydään läpi mm. rallitähti Jari-Matti Latvalan, 35, ja kohujulkkis Maisa Torpan, 29, reilut kolme vuotta kestäneen suhteen saippuaoopperamaisia vaiheita.

Torppa ja Latvala tapasivat toisensa 2016 keväällä ja elokuussa he jo asuivat osittain yhdessä.

Latvalan kanssa yhteistyössä tehdyssä kirjassa kerrotaan, että pariskunnan ongelmat alkoivat kesällä 2017. Pari kihlautui juhannuksena, mutta Latvalan pitkäaikaisen ystävän Joonas Myllymäen mukaan Torppa petti kihlattuaan pian kihlajaisten jälkeen.

– Maisa petti Jari-Mattia festarireissulla Himoksella viikko kihlajaisten jälkeen. Jari-Matti oli tapahtuneesta allapäin, mutta ei osannut reagoida oikein millään lailla. Hän hoki vain, kuinka tärkeää on saada Suomen MM-ralli hoidettua. Yritin sanoa Jari-Matille, ettei kukaan saa kohdella toista sillä tavalla.

Myös Latvalan isosisko Mari kertoo kirjassa samasta festarimatkasta.

– Olin mukana Himoksen reissulla, enkä voinut hyväksyä siellä tapahtuneita asioita. Maisa käyttäytyi kuin sinkkunainen. Yritin keskustella Maisan kanssa asiasta Vesa Keskisen 50-vuotisjuhlilla, mistä Maisa sai syyn väittää minun käyneen hänen päälleen. Jari-Matti antoi Maisalle anteeksi. ”Mä fiksaan, mä hoidan, mä korjaan.” Se oli Jari-Matin keino selvitä. Toivoin, että hän olisi joskus sanonut ei ja tajunnut, että kaikkea ei tarvitse niellä ja ymmärtää. Itseään pitää osata puolustaa, Mari sanoo kirjassa.

Latvalan ja Torpan suhde jakoi perheen kahtia

Latvala antoi Torpan pettämisen anteeksi, mutta parin seurustelu jakoi perheen kahteen leiriin. Latvala, Torppa ja Latvalan äiti olivat yhdessä leirissä ja Latvalan isä, sisko ja Myllymäki olivat toisessa.

– Sanoin Jari-Matille heti alussa, että ei saatana, tuosta ei tule mitään. Kaikki tapahtui liian nopeasti. Jari-Matti kertoi Maisalle turhan avoimesti asioita, joita on ollut jälkeen päin helppo käyttää Jari-Mattia vastaan, Myllymäki kertoo kirjassa.

Myös Latvalan isä oli sanonut suoraan pojalleen, ettei Torppa olisi hänen kanssaan, jos hän olisi tyhjätasku.

Myllymäen mukaan Latvalan isä pyysi häntä poikansa parhaana ystävänä puhumaan hänelle suhteesta.

– Minun olisi pitänyt takoa asiat Jari-Matin päähän, sillä jälkeenpäin hän on myöntänyt, että saatoin olla oikeassa Maisan suhteen, Myllymäki harmittelee.

Latvala myöntää pettäneensä itsekin

Latvala oli ahdistunut siskonsa ja Torpan huonoista väleistä, sekä välirikkoa edeltäneistä tapahtumista, joten hän sortui itsekin pettämään.

– Sorruin yhden illan juttuihin, jotka satuttivat sekä Maisaa että minua itseäni. Pettäminen oli minun pakokeinoni stressaavasta tilanteesta, Latvala kertoo kirjassa.

Latvalan ja Torpan suhdekriisi nousi otsikoihin syyskuussa 2019, kun Seiska julkaisi paparazzikuvia Torpasta poistumasta miesystävän asunnolta. Seiskan mukaan Torppa oli alkanut tapailla salarakastaan Mikkoa jo keväällä. Latvalan ja Torpan piti mennä naimisiin uutenavuotena, mutta häät peruttiin ja pian kihlauksen purkautumisen jälkeen Torppa muutti yhteen Mikon kanssa. Pari meni naimisiin ystävänpäivänä. Latvala on edelleen sinkku.

Raskas verotaistelu

Parisuhdeongelmien lisäksi Latvala on joutunut taistelemaan myös verottajan kanssa jo vuosikausien ajan. Verottaja vaatii rallitähdeltä korkoineen noin 5,7 miljoonaa euroa, koska verottajan mukaan hänen olisi kuulunut maksaa tuloverot Suomeen kotimaassa viettämiensä päivien lukumäärän takia, vaikka oli kirjoilla Monacossa.

Latvala on eri mieltä päivien lukumäärästä ja sanoo joutuneensa selvittämään kaiken ohessa joka ikisen päivän tapahtumat vuosilta 2014–2017. Hän kertoo maksaneensa ulosottoon runsaat 800 000 euroa, ja antaneensa autonsa, kiinteistönsä sekä osakesijoituksia vakuudeksi ulosotolle.

Veroasiat ja suhdesotkut vaikuttivat Latvalan keskittymisen herpaantumiseen, joka kostautui vaativassa rallin maailmanmestaruussarjassa ja osaltaan johti ralliuran päättymiseen.

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT