Vakavista mielenterveysongelmista kärsivä Jasmin Voutilainen avaa tilannettaan


Salkkareista tunnetuksi tullut Jasmin Voutilainen on kertonut avoimesti mielenterveysongelmistaan sosiaalisessa mediassa. Tuoreessa Instagramin stories-julkaisussa hän tarkentaa, mitä lääkärissä on saatu selville.

– Lyhyesti kerrottuna mulla on ollut posttraumaattinen stressihäiriö, ahdistuneisuushäiriö, keskivaikea tai vaikea masennus. Näiden kanssa pitäisi pärjätä, Jasmin toteaa.

Näyttelijä kertoo sairastuneensa myös angiinaan. Samalla Jasmin kuitenkin kaikeksi onneksi kertoo voineensa muuten hieman paremmin.

– Oon oikeesti ihan poikki! Jos mielenterveysongelmat hellittää hetkeksi, niin eiköhän ole virusperäinen angiina vuorossa. Voi himpskatti mä sanon.

Jasmin kertoo saaneensa paljon viestejä kerrottuaan mielenterveysongelmistaan julkisesti. Viestitulva on kuitenkin herättänyt ristiriitaisia tunteita.

– Tavallaan oon iloinen, että sain niin paljon tsemppiviestejä, jotka lämmittää mieltä. Ja vertaistukea, mutta samalla oon helvetin surullinen siitä, missä jamassa Suomen mielenterveyshuolto on. Ihmiset voi selvästi pahemmin kuin aikoihin, eikä resurssit riitä hoitamaan kaikkia.

SUOSITUIMMAT