Varo! Näin salakavalasti halailijavaras toimii – Maurin kultaketju vaihdettiin suoraan kaulasta


Halloota.com kertoi viime viikolla varsinkin Etelä-Suomessa heinä- ja elokuun aikana yleistyneestä valitettavasta ilmiöstä, jossa varkaat käyttävät ns. halaustaktiikkaa.

Uhrilta on esimerkiksi kysytty ajo-ohjeita ja halattu kiitokseksi, jonka jälkeen ystävällinen neuvoja onkin huomannut kultaisen kaulakorun kadonneen kaulasta. Halailua on esiintynyt myös ilman erityistä syytä.

Poliisin mukaan erään uhrin lompakosta napattiin 240 euroa käteistä. Toiselta vietiin pankkikortti ja tililtä katosi 1 200 euroa.

Poliisi muistuttaa, että halailuun ei kannata suostua koronankaan vuoksi, mutta jos joutuu halailijavarkaan uhriksi, poliisille kannattaa ilmoittaa matalalla kynnyksellä.

ILMAINEN TOIMITUS YLI 50 € KASVOMASKITILAUKSIIN!

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Suomessa on havaittu salakavalia halailijoita.

Halloota.comin lukija Mauri kertoi omasta kokemuksestaan halailijoiden uhrina kolme vuotta sitten Turussa. Mauri odotti bussia keskikaupungilla, kun häntä lähestyi kaksi naista, mahdollisesti äiti ja tytär.

– Nuorempi rupes kaulalle ja kauppas ”kulta”ketjuu, ei kiinnostanu ku oli itel kaulas. Pääsin kotiin ja ihmettelin, kun mun 8mm aito ketju oli vaihtunut feikkiin, Mauri kertoo.

Mauri kuuli myöhemmin, että varkaat olivat liikkuneet pakettiautolla ympäri Turkua vielä viikon verran, käyttäen samaa halaustaktiikkaa.

Kuvituskuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT