Video: Nämä tapahtumat johtivat Helsingin putkamenehtymiseen – MTV:n linkki


Pasilan poliisivankilassa Helsingissä menehtyi toukokuussa 35-vuotias mies. MTV:n tietojen mukaan miehen kiinniottoa oli edeltänyt välikohtaus Rastilan metroasemalla.

Sosiaalisessa mediassa kiertää lukuisia videoita, joissa näkyy Palmian järjestyksenvalvojien metroasemalla mieheen kohdistama voimankäyttötilanne. MTV on julkaissut yhden videoista sivuillaan. Miehen menehtyminen ei kuitenkaan MTV:n mukaan tiettävästi liity järjestyksenvalvojien toimiin.

– Emme ole havainneet, eikä meillä ole tiedossa, että tilanteessa olisi toimittu ohjeiden vastaisesti, toteaa Palmian toimitusjohtaja Mika Martola MTV Uutisille.

Martola kertoo, että järjestyksenvalvojat olivat saaneet tehtäväkseen rauhoittaa järjestyshäiriötilannetta metrossa. Häiriötä oli aiheuttanut seurue, johon myöhemmin menehtynyt mies oli kuulunut.

– Videot eivät kerro koko tilanteen kehittymistä ja sen kaikkia vaiheita (…) Tilanne näyttää videoiden perusteella rajulta, ja sitä se oli myös järjestyksenvalvojia kohtaan, Martola toteaa MTV Uutisille.

Hän lisää, että järjestyksenvalvojat olivat saaneet tilanteessa fyysisiä vammoja.

Varoitus: Tilanteesta kuvattu videomateriaali saattaa järkyttää. Voit katsoa MTV:n julkaiseman videon täältä.

SUOSITUIMMAT