Vinkki ystävänpäivään: Palkittu punaviini lisättiin Alkon valikoimiin


Alkosta saa nyt palkittua Apothic Red -punaviiniä.

Apothic Red 2018 palkittiin vuoden 2020 Mundus Vini -kilpailussa kultamitalilla. Viinin alkuperä paikantuu 1200-luvun Eurooppaan.

”Apotheca”-sana tarkoitti viinintekijän omaa pyhättöä, jossa hän sai luoda ja säilyttää uniikkeja sekoitteitaan. Apothicin nykyinen viinintekijä Debbie Juergenson jatkaa tätä perinnettä sekoittamalla Kalifornian tunnetuimmista rypälelajikkeista lumoavan hienostuneita viinejä, joissa tuntuu ripaus vanhan maailman charmia.

Amerikan myydyin punaviini

Juergensonin rohkean epäkonventionaaliset sekoiteviinit tarjoavat viininystäville kiehtovia makuelämyksiä. Silkkisen pehmeinä ja helposti lähestyttävinä punaviineinä ne houkuttavat myös uusia ihmisiä viinin pariin. Vannoutuneet Apothic-fanit ympäri maailmaa rakastavat Apothic Red -viiniä, joka normaalikoossa on Amerikan myydyin punaviini ja erittäin suosittu myös Kanadassa ja Ruotsissa.

apothic-red

Apothic Red on taiten rakennettu sekoitepunaviini, johon Zinfandel tuo runsautta, Merlot pehmeyttä, Syrah makua ja Cabernet Sauvignon voimaa. Tummanpunaisia marjoja täydentävät vaniljan ja maitokahvin aromit, ja silkkisen pehmeä jälkimaku viipyilee suussa pitkään. Apothic Red on täydellinen punaviini ystäväporukan illanviettoon. 

Mehevien makujen ja tumman suklaan pari

Viini sopii mehevälle tummasta suklaasta valmistetulle tortulle, suklaaseen dipatuille mansikoille sekä suolaisille herkuille, kuten glaseeratulle camembertjuustolle viikunoiden kera. Myös karamellisoidulla sipulilla ja vuohenjuustolla täytetty pizza on mainio yhdistelmä viinin kanssa.

Kokeilunhaluisemmat sekoittavat Apothic Rediä Maple Bourbon Sour -cocktailiin, jonka ohjeen löydät täältä. 

Tuotetiedot: 

Tuotteen nimi: Apothic Red hanapakkaus
Valmistaja: Apothic Wines
Tuotenumero: 460848
Hinta: 37.78 €/3 l
Maa ja alue: Yhdysvallat, Kalifornia
Rypälelajikkeet: 40 % Zinfandel, 18 % Syrah, 16 % Merlot, 8 % Cabernet, 4 % Petite Sirah, 4 % Teroldego, 3.5 % Pinot Noir, 3.5 % Petit Verdot, 3 % Graciano
Alkoholi: 13.5 %
Sokerit: 13 g/l
Hapot: 3.9 g/l
Vuosikerta: 2018
Alkon makutyyppi: Pehmeä & hedelmäinen

SUOSITUIMMAT