VR: Junavuoroihin jopa kuuden tunnin välejä heikon kysynnän vuoksi! Tässä ohjeet turvallisempaan junamatkaan


VR vähentää junavuoroja heikon kysynnän vuoksi 11.1.2021 alkaen.

VR:n mukaan uusimmat koronarajoitukset ovat vähentäneet junamatkustusta entisestään, minkä vuoksi junavuoroja vähennetään. Kun kysyntää paranee, vuoroja luvataan tuoda takaisin myyntiin nopeasti, jopa yhden arkipäivän aikana. Vähennykset eivät koske yöjunaliikennettä, kiskobussiliikennettä eikä Etelä-Suomen taajamaliikennettä.

Junavuorojen vähennykset painottuvat pääosin maanantain ja torstain välille. Ne näkyvät lippuvarauksessa suljettuina vuoroina, joihin ei voi ostaa lippuja.

Eniten kaukoliikenteen vuoroja vähennetään Helsingin ja Tampereen väliltä, jossa vuorojen väliin tulee kahden tunnin tauot aamuisin ja iltaisin. Lähijunat paikkaavat yhteysvälin vähennyksiä osittain.

Toiseksi eniten vuoroja vähennetään Tampere-Seinäjoki-väliltä. Helsingin ja Vaasan välille tulee muutoksen myötä pisimmillään noin kuuden tunnin välit molempiin suuntiin. Myös Helsinki-Turku- ja Helsinki-Kouvola-välien junavuoroja vähennetään.

VR vakuuttaa tiedotteessaan, että juna on edelleen turvallinen tapa matkustaa, varsinkin alla olevien vinkkien avulla.  

Varaa oma hytti 

Yksityisyyttä ja matkarauhaa omassa hytissä.  

Varmista viereinen paikka tyhjäksi ja osta se itsellesi

Saat mukavasti lisätilaa matkallesi.  

Osta paikka Ekstra-luokasta 

Ekstra-luokan lippuun kuuluu aina tyhjä viereinen paikka ja maski, jonka saat konduktööriltä. Ekstra-luokassa tulee käyttää maskia.  

Tilaa ravintolavaunusta valikoituja eväitä omalle istumapaikallesi tai omaan makuuhyttiin 

Tilaus hoituu tekstiviestitse omalle istumapaikalle, ja makuuhyttiin konduktööriltä. Maksu kortilla.  

Maskin käyttö

Maskin käyttöä suositellaan kaikille sekä kauko- että lähijunissa matkustaville. Maskeja ja käsidesiä voi ostaa kaukoliikenteen konduktööreiltä.   

Matkusta vain terveenä

VR kehottaa matkustamaan vain terveenä. Jos sinulla on hengitystieoireita tai epäilet koronavirustartuntaa, älä mene junaan.     

Kuva: VR Group / Soile Laaksonen

SUOSITUIMMAT