VR teki muutoksen lähi- ja kaukojunien maskisääntöihin


VR luopui joulukuusta 2021 voimassa olleesta maskipakosta eilen 7.3. ja siirtyi maskisuositukseen.

Muutoksen myötä päätös maskin käyttämisestä VR:n kaikissa junissa jää matkustajille. VR kuitenkin suosittelee edelleen maskin käyttöä matkan aikana ja kannustaa huolehtimaan muista yleisistä terveysohjeista, kuten hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä pitämään mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä muihin matkustajiin.

Junissa työskentelevä henkilökunta jatkaa edelleen kasvomaskien käyttöä ja tehostettu siivous on käytössä. Myös ravintolarajoitusten poistuminen on huomioitu .

– Suosittelemme edelleen maskin käyttöä asiakkaillemme, vaikka emme puutu enää jatkossa maskittomuuteen junissamme. Koronarajoitusten lieventyessä mukautamme ohjeitamme vastaamaan paremmin nykyistä tilannetta. Olemme mm. huomioineet ravintolarajoitusten poistumisen ravintolavaunuissamme, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Junissa saa omaa rauhaa ja tilaa matkustamiseen kaukoliikenteen myös varaamalla 2–6 hengen hytin.

VR:n junissa oli viranomaisohjeistuksen mukaisesti ensimmäisen kerran maskipakko maaliskuussa 2021. Maskisuositukseen siirryttiin lokakuussa 2021 ja takaisin maskipakkoon joulukuussa 2021. Maskisuosituksen päättymisestä ei ole vielä tietoa.

Lähde ja kuva: VR

SUOSITUIMMAT