VTV:n entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari sai kolme syytettä, joista yhden nimike on törkeä


Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) entistä pääjohtajaa Tytti Yli-Viikaria ja johtaja Mikko Koirasta vastaan on nostettu syyte törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Yli-Viikaria syytetään lisäksi virkavelvollisuuden rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta.

Tytti Yli-Viikari nousi viime keväänä otsikoihin häneen kohdistuneiden väärinkäytösepäilyjen johdosta. Hänen epäiltiin syyllistyneen useisiin rikoksiin, jotka hän kategorisesti kiisti, ja lopulta eduskunta päätyi erottamaan vastentahtoisen pääjohtajan tehtävistään. Myös Koiranen on pidätetty virastaan.

Tutkinnassa olivat muun muassa Yli-Viikarin työmatkoista ansaitsemien Finnair Plus -pisteiden käyttäminen yksityiskulujen maksamiseen sekä VTV:n virkamiehen kanssa tehty sopimus, jossa tälle maksettiin palkkaa kaksi vuotta ilman työvelvoitetta. Julkisuuteen nousivat myös muun muassa Yli-Viikarin valtavat palkankorotukset sekä mittavat ulkomaanmatkakulut sekä tuhansien eurojen kauneudenhoitokulujen maksattaminen valtion varoista.

Koirasen ja Yli-Viikarin syyte törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä liittyy VTV:n virkamiehen työsuhteen päättymiseen. Yli-Viikarin muut syytteet tulevat epäillystä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta liittyen Finnair Plus -palkintopisteiden käyttämiseen.

Molemmat kiistävät syyllistyneensä mihinkään rikoksiin. Syytteiden käsittelypäivä Helsingin käräjäoikeudessa ei ole vielä tiedossa.

Kuva: STT Info

SUOSITUIMMAT