Vuoden 2020 soitetuimmat kappaleet julki – kotimaisten ykkönen ei yllätä


Viime vuoden soitetuimmat kappaleet on julkistettu. Joukkoon nousi useita tuoreita kotimaisia biisejä, joista ”Hei rakas” oli vuoden 2020 soitetuin kotimainen kappale, kertoo Teosto tiedotteessaan.

Seitsemän Emma-pystiä kahmineen Rita Behmin säveltämää ja sanoittamaa ”Hei rakas” -kappaletta soitettiin yhteensä noin 10 200 kertaa radiossa, tv:ssä ja keikoilla. Kappale soi erityisen ahkerasti kaupallisilla radiokanavilla. Kuuntele kappale alta!

Behmin debyyttisingle oli kärkikolmikossa myös Suomen suoratoistopalveluiden listoilla. Spotifyssa biisi oli toisena, YouTubessa kolmantena. Spotifyssa kuunnelluin kappale oli Williamin ”Penelope”, joka on myös kaikkien aikojen pisimpään Suomen Spotifyn kärjessä pysynyt kappale. YouTuben kuunnelluin kappale oli Arttu Wiskarin esittämä ”Tässäkö tää oli?”

Suomalaista musiikkia soitetaan keikoilla ja Ylen radiokanavilla

Suomalaista musiikkia soitetaan erityisesti keikoilla ja Ylen radiokanavilla, jossa kotimaisuusaste nousi viime vuonna 47,8 prosenttiin.

Kaupallisilla kanavilla kotimaisuusaste sen sijaan laski 30 prosenttiin ja kärkeen kipusivat The Weekndin ”Blinding Lights”, Ava Maxin ”Kings and Queens” sekä Nean ”Some Say”.

Koronapandemian aiheuttamat rajoitustoimet vaikuttivat viime vuonna selvästi esityskertoihin ja siten myös tekijänoikeuskorvauksiin. Konserttien osalta korvaukset putosivat noin 84 prosenttia.

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT