Yli 70 vuotta Formula 1:n huumaa – katso moottoriurheilun kuninkuusluokan kisat täältä


Formula 1:n kuluvaa kautta on jäljellä kaksi kilpailua. Mestaruudet on jo jaettu, mutta vielä on jännitettävää sen suhteen, viekö Red Bull molemmat kärkisijat vai kiilaako Ferrari toiselle sijalle.

Luonnollisesti kyse on myös tallien saamista rahoista, joten isänpäivän F1-kilpailussa nähdään varmasti täysipainoinen kisa. Kauden päätteeksi saavutetut sarjasijoitukset ja kisasta jaossa olevat pisteet kun osaltaan määräävät myös seuraavan kauden budjetin talleille.

Kauden ylivoimainen ykköskuski on Max Verstappen, joka on tallitoveriaan Sergio Péreziä 137 pistettä edellä. Tämä tarkoittaa yli kuuden osakilpailun voiton piste-eroa. Kaksoisjohdon myötä Red Bull on varmistanut jo tallimestaruuden hyvissä ajoin.

Red Bullin ylivoiman ohella tallin kauteen on mahtunut myös draamaa, sillä muun muassa Suomif1-sivusto uutisoi syyskuun lopussa mestaritallin mahdollisesta budjetin ylityksestä. Tallin suunnalta ei kuitenkaan saatu kommenttia asiaan.

Pahimmillaan syytös saattaisi jopa sulkea Red Bullin mestaruustaistosta. Eniten asiaa on vienyt eteenpäin toisena valmistajien sarjassa oleva Ferrari-talli.

Suomalaisittain kausi on ollut hyvin keskinkertainen. Alfa Romeo -tallia edustava Valtteri Bottas sijoittui kauden ensimmäisellä puoliskolla pääsääntöisesti kymmenen parhaan joukkoon, mutta loppukausi on sujunut heikommin ja 10 parhaan joukkoon ei ole ollut asiaa kuin kerran.

Sunnuntaina käytävä F1-kilpailu kisaillaan Brasiliassa, São Paulon radalla. Suora lähetys Viaplay-palvelussa alkaa klo 19.00, jolloin nähdään tunnin ennakkostudio ennen kilpailua. Selostuksesta vastaavat Niki Juusela ja Ossi Oikarinen.

Formula 1 -huumaa jo vuodesta 1950 – Katso F1-lähetykset suorina lähetyksinä Viaplayn kautta.

SUOSITUIMMAT