4 yleistä kylpyhuoneen ongelmaa, jotka voit ratkaista itse


Vaikka kylpyhuone on yksi kodin pienimmistä tiloista, se voi joskus aiheuttaa isoja ongelmia.

Miten esimerkiksi avata tukkeutunut lattiakaivo tai mitä tehdä homepilkuille? Helppoo.fi -sivusto listasi neljä yleistä kylpyhuoneen ongelmaa ja miten ne voi ratkaista itse ilman ammattilaisen apua.

1. Kostea kylpyhuone

Jos kylpyhuone pysyy suihkun jälkeen kosteana niin, että peilit pysyvät huurtuneina minuuttien ajan, tarkasta ilmanvaihto vessa- tai talouspaperiarkilla. Laita paperi ilmanpoistoventtiilin päälle. Jos paperi tipahtaa, tuuletus ei ole riittävän tehokasta. Venttiili voi olla tukossa huonepölystä ja vaatteiden nukasta, joten puhdista siitä liat pois.

2. Homepilkut

Jos laatat ja saumaukset ovat ehjät ja paikoillaan, mutta seinillä on epäilyttäviä mustia pisteitä, kyse on todennäköisesti pintahomeesta, minkä voit poistaa itse.

Pyyhi homepilkut laatoista emäksisellä puhdistusaineella. Kaakelisaumoissa olevat homepilkut on vaikeampi poistaa, ja jos niissä on paljon pilkkuja, saumaukset kannattaa uusia. Silikonisaumaukset tulee muutenkin uusia noin 3–6 vuoden välein.

Jos homepilkut palaavat nopeasti, kyseessä voi olla syvemmällä oleva kosteusvaurio, jolloin tulee ottaa yhteyttä ammattilaiseen.

3. Suihku liruttaa

Jos suihku vain liruttaa vettä vaikka vedenpaine on kunnossa, kyse on todennäköisesti kalkkisaostumista suihkupään sisällä, jotka tukkivat osittain veden virtausaukot.

Kalkki puhdistetaan suihkupäästä etikan avulla. Katso ohje osoitteesta Helppoo.fi.

4. Lattiakaivo ei vedä

Jos lattiakaivo ei vedä, se tulee puhdistaa. Helpoin ja nopein ratkaisu on viemärinavaaja, mutta jos ongelma on vaikeampi, tukokset voi poistaa mekaanisesti. Välineiksi tarvitaan kumihanskat, muovipussi, viemärirassi tai joko rautalangasta tai metallihenkarista tehty koukku. Katso ohje osoitteesta Helppoo.fi. Sivustolta löytyy myös vinkki, miten samalla päästään eroon viemärin hajuista.

Lähde ja ohjeet: Helppoo.fi

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT