5 superruokaa, joilla lisäät ihon kimmoisuutta


Tiesitkö että ruoat joita syöt, voivat kohentaa ihosi kuntoa? Itseasiassa on olemassa useitakin superruokia, joilla voit saada ihoosi lisää kimmoisuutta.

Ihmiset ovat puhuneet superruokien ihmeellisistä vaikutuksista jo kauan. Ne hyödyttävät todistetusti yleistä hyvää oloa – terveestä ihosta toimivaan immuunipuolustukseen ja mielen hyvinvointiin.

Vaikka mikään ruoka ei yksinään sisälläkään kaikkea mitä tarvitset, on monia superruokia, jotka voivat saada ihosi hehkumaan:

Kookosöljy

Kaikki rasvat eivät ole yhtä hyödyllisiä kehollemme. Mutta on muutamia, jotka ovat suorastaan superruokia. Kookosöljy on yksi tällaisista.

Kookosöljyssä on terveellisiä rasvoja, jotka tukevat kehon luonnollista hormonituotantoa.

Siinä on antioksidantteja, jotka hidastavat ikääntymisen merkkien esiintymistä iholla (rypyt, ihon roikkuminen ja maksaläiskät).

Kookosöljyllä on myös antibakteerisia ominaisuuksia, jotka hyödyttävät immuunipuolustusta.

Kurkuma

Yrtit jäävät usein sivuun, kun puhutaan superruoista. Kuitenkin kurkuma on yksi tehokkaimmista superruoista mitä ihon terveyteen tulee.

Kurkuma on mauste, jota valmistetaan curcuma longa -kasvin juurista, ja se kuuluu vahvasti aasialaiseen keittiöön. Kurkuma on yksi intialaisen keittiön päämausteista ja sitä käytetään usein lisäämään ruokiin väriä. Käytetäänpä sitä joskus jopa kosmetiikassakin.

Kurkuma sisältää runsaasti antioksidantteja ja sillä on voimakkaita tulehdusta estäviä ominaisuuksia.

Voit lisätä kurkumaa melkein mihin tahansa: smoothieista kasvonaamioihin ja vartalokuorinta-aineisiin.

Mausteen sisältämät vitamiinit ovat mukana ihon uudistumisprosessissa ja auttavat kehoa tuottamaan enemmän kollageenia.

Inkivääri

Tiesitkö että inkivääri ei ole pelkästään herkullista, mutta myös superruokaa, joka voi tehdä ihostasi kimmoisamman? Inkiväärissä on paljon C-vitamiinia, kalsiumia, sinkkiä, natriumia ja fosforia. Sen uskotaankin olevan yksi terveellisimmistä ruoista planeetallamme.

Inkivääriä otetaan yleisesti teen muodossa, tuomaan helpotusta flunssan ja pahoinvoinnin oireisiin.

Inkivääri vähentää tutkitusti sekä ikääntymisen merkkejä, että selluliittia. Tämän uskotaan johtuvan siitä, että inkivääri parantaa verenkiertoa.

Inkiväärin tulehdusta vähentävät ja antiseptiset ominaisuudet tekevät siitä luonnollisen aknelääkkeen, sillä se tappaa aknea aiheuttavia bakteereita.

Tutkijat ovat osoittaneet, että inkivääriteen juominen saa ihmisen hikoilemaan, mikä vähentää kehon lämpötilaa luonnollisesti: inkivääri on tehokas kuumetta alentava rohto.

Inkivääri voi tehota myös migreeniin ja päänsärkyyn: hiero teelusikallinen inkivääritahnaa ohimoille, ja voit huomata vaikutuksen nopeasti.

Inkivääri on yksi tehokkaimmista superruoista. Se tekee ihosta kimmoisamman ja vähentää sisäisiä tulehduksia.

Oliiviöljy

Muutamat superruoat vaikuttavat positiivisesti ihon kuntoon. Mutta monellakaan ei ole yhtä vaikuttavaa listaa hyötyvaikutuksista kuin oliiviöljyllä.

Oliiviöljy on täynnä antioksidantteja sekä K- ja E-vitamiinia.

Siinä on ominaisuuksia, jotka vaikuttavat ihon uusiutumiseen. Oliiviöljy voikin hidastaa kehon luonnollista ikääntymistä.

Oliiviöljyn on huomattu jopa estävän ihosyöpää. Öljyn hierominen iholle saa aikaan terveen hehkun, kosteuttaa ihoa ja suojaa sitä auringon haitallisilta UV-säteiltä.

Oliiviöljyn hyötyvaikutuksia voi kokea lisäämällä öljyn ruokavalioon ja käyttämällä sitä ihonhoidossa.

Lehtikaali

Älä jää paitsi lehtikaalin terveysvaikutuksista, vaan lisää se ruokavalioosi.

Lehtikaalilla on mahtavia ominaisuuksia, mitä ihon kimmoisuuteen ja hehkuun tulee.

Lehtikaalia voi nauttia useilla eri tavoilla: salaatin seassa, höyrytettynä ruoan lisukkeena tai terveellisessä smoothiessa.

Lehtikaali poistaa kehosta myrkkyjä ja kuona-aineita.

Se on täynnä C- ja A-vitamiineja, jotka auttavat soluja uudistumaan. Tämä stimuloi ihon luonnollista kuoriutumista, mikä auttaa taistelussa tukkeutuneita ihohuokosia vastaan.

Lähde: Fabulous 50s

SUOSITUIMMAT