6 asiaa, jotka sinun kannattaisi tehdä heti herättyäsi


Oletko enemmän iltaihminen, ja aamun saaminen käyntiin tuottaa vaikeuksia? Käykö helposti niin, että katsot ensimmäisenä puhelintasi, ja jumitut selaamaan somea ja sähköposteja? Tai avaat television ja katsot uutisia tunnin tai kaksi?

Ruutujen ja näyttöjen tuijottaminen imee helposti päivästä tehokkuuden. TV ja puhelin eivät inspiroi tarttumaan toimeen. Ne ovat toki rentouttavia, mutta eivät auta saamaan aikaan mitään.

Sen sijaan että aloittaisit aamusi puhelimen, tietokoneen tai television ääressä, harkitse näitä vaihtoehtoja…

Hali lemmikkejäsi

On tärkeää aloittaa päivä positiivisella mielellä, ja mikä toisikaan enemmän iloa kuin lemmikkien seura heti aamutuimaan? Älä siis tunne syyllisyyttä siitä, että käytät aikaa lemmikkien kanssa peuhaamiseen.

Kirjoita viisi minuuttia

Kirjoittaminen on terapeuttinen aktiviteetti. Voit käydä läpi ajatuksiasi, työstää ideoitasi ja olla luova. Kirjoita muistikirjaan vapaasti viiden minuutin ajan ihan mitä mieleen juolahtaa. Sinun ei edes tarvitse lukea tuottamaasi tekstiä saman tien, vaan voit lukea sen vaikka illalla ja inspiroitua aamusi ajatuksista.

Käy suihkussa ja laita päälle puhtaat vaatteet

Vaikka tekisit töitä kotona ja voisit periaatteessa olla yöpaidassa koko päivän, suihkussa käyminen ja pukeutuminen päivää varten antaa sinulle energiaa. Pyjamassa työskenteleminen saa sinut tuntemaan itsesi laiskaksi, vaikka tämä ei olisi tottakaan, mikä laskee tehokkuuttasi.

Käy aamukävelyllä tai jumppaa

Aamukävely tai pieni jumppa saa lihakset ja mielen hereille. Liikunta tukee niin fyysistä kuin henkistä hyvinvointiasi ja saa sinut odottamaan tulevaa päivää innolla. Liikunta motivoi, ja antaa energiaa suoriutua päivän haasteista.

Meditoi

Meditointi saattaa tuntua kaikkea muuta kuin tuottoisuutta lisäävältä toiminnalta, se voi tuntua jopa suorastaan ajan haaskaukselta. Mutta itseasiassa meditointi antaa lisäpotkua ja tehokkuutta päivään. Voit meditoida vaikka sängyssä ennen kuin nouset ylös, jo 5–10 minuuttia riittää

Lue

Lukeminen motivoi ja inspiroi. Se ruokkii mieltä ja rentouttaa. Vaihtoehtona puhelimen tai television ruudulle, kokeile lukea kirjaa 15–30 minuuttia joka päivä ennen kuin ryhdyt päivän askareisiin. Vahvistat mieltäsi ja avarrat sisäistä maailmaasi!

SUOSITUIMMAT