Akkujen latausta Pirasen Luomutilalla – aitojen asioiden äärellä


Löysin kotimaanmatkailun jo kauan ennen koronaa. Meillä on täällä kotimaassa todella paljon mahtavia paikkoja missä voi ladata akkuja ja mihin ihmisten pitäisi enemmän tutustua. Yksi niistä on ehdottomasti Pirasen Luomutila. Muutama vuosi sitten löysin ko. paikan sattumalta Facebookista, varasin viikoksi perheelleni ja täytyy sanoa, että rakastuimme paikkaan heti ensi silmäyksellä. 

Viikko sitten otimme varaslähdön syyslomaan ja vietimme jälleen kauan odotetun viikon täällä jo tutuksi tulleessa paikassa; Pirasen Luomutilalla. Sää suosi meitä, aurinko hemmotteli lähes koko loman täydeltä taivaalta. Tätä olin jo kauan kaivannut. Pientä irtiottoa ja täydellistä maaseudun rauhaa.

Täällä ollessa tuntuu myös kuin sukeltaisi ajassa taaksepäin. Nautin joka solullani. Ilo aina myös katsella kun täällä poika saa juosta metsissä, heittää tikkaa, käydä mato-ongella, uimassa, opetella sytyttämään puukiuas, pelata korttipelejä jne. Ei haittaa yhtään, että vaatteet (ja koko poika) likaantuu. Kannatan ehdottomasti shoppailulomien sijaan tällaista. Olla aitojen asioiden äärellä ja ennenkaikkea olla läsnä.

Täällä olen käynyt nyt joka vuosi lataamassa akkuja, sillä täällä ympärillä on kaikki se mitä siihen tarvitsee. Hiljaisuus, luonto, rauha, täydelliset maisemat, ihana rauhallinen tunnelma, hyvä energia sekä loistavat puitteet. Jo siitä hetkestä kun auto kaartaa mökin pihaan, voi tuntea kuinka sielu ja keho päästää stressistä irti ja alkaa rentoutua.

Paikka on täydellinen kaikille, jotka kaipaavat maaseudun rauhaa, rakastavat maalaisromantiikkaa sekä arvostavat aitoja asioita. Pirasen Luomutila sijaitsee Sastamalassa, eikä uskoisi, että keskustaan on vain muutaman minuutin ajomatka, sillä mökillä on niin täydellinen hiljaisuus ja rauha. 

Rakastan mökillä etenkin aamuja kun voin aamiaista nauttiessa ilman mitään kiirettä katsella kaunista järvimaisemaa. Aamiaisen jälkeen menen aina vielä laiturille nauttimaan kahvin. Istun laiturilla, nautin kun saa katsella uuteen aamuun heräävää luontoa ja kuunnella kevyttä laineiden liplatusta ja ihailla kaunista järvimaisemaa.

Nautinnollisen aamiaisen jälkeen on aina tapana mennä katsomaan lampaita, jotka laiduntavat mökin vieressä. Jos asuisin itsekin maalla, haluaisin ehdottomasti lampaita, niissä on jotain niin sympaattista ja liikuttavan suloista.

Nykyään myös monet ystävistäni käyvät täällä lomailemassa ja ovat myös rakastuneet tähän paikkaan. Mökkiä voi vuokrata ympäri vuoden. Nukkumapaikkoja on yli 12 hengelle, joten isommallakin porukalla lomailu onnistuu. Mökkiä voi vuokrata myös kokoustilaksi tai jos haluaa tulla vain saunomaan, tilalla on myös aito savusauna, jonka voi vuokrata käyttöönsä mökin yhteydessä tai erikseen.

Itse kaipaan mökillä ollessani mahdollisimman vähän aktiviteetteja, mutta meillä on tapana käydä aina Herra Hakkaraisen talossa, joka on vain lyhyen ajomatkan päässä mökiltä. Lisäksi haluan käydä aina Pyhän Olavin kirkolla ihailemassa ja kuvaamassa maisemia. Mökillä voi myös suppailla.

Näinä aikoina haluan kannustaa ihmisiä suosimaan kotimaan matkailua. Etenkin nyt, mutta myös tulevaisuudessa. Toivoisin, että ihmiset ymmärtäisivät, ettei tarvitse lähteä kotoa kovinkaan kauas kun löytää ihania paikkoja missä sielu lepää. Kotimaan matkailulla tuetaan myös kotimaisia pienyrittäjiä.

Osoitteesta www.pirasenluomutila.com poimittua:

Majoitustilamme, savusaunamme sekä luomutilamme sijaitsevat Sastamalassa, kauniin Kokemäenjoen ja Tyrvään Pyhän Olavin kirkon välittömässä läheisyydessä, vain muutaman kilometrin päässä keskustasta ja hyvistä liikenneyhteyksistä.

Tarjoamme Teille mielekkään ja viihtyisän kokemuksen kauniissa ja historiallisissa maisemissa, omassa rauhassa, mutta kuitenkin lähellä kaupungin palveluita. Laaja vesistömme mahdollistaa myös hyvät kulkuyhteydet vesiteitse kesäisin. 

Tule kokemaan kevään ja kesän kauneus, syksyn väriloisto ja talven ihmemaa luoksemme kuvankauniiseen ympäristöömme. 

Tutustu tarkemmin mökkiimme ja savusaunaamme, sekä luomutilamme tuotteisiin.

Kiitos Pirasen Luomutilalle taas ihanan rentouttavalta viikosta, tämä paikka kohteli jälleen niin hyvin. Kiitos ihana isäntäväki kun vaalitte aitoja asioita. Ensi kesän lomaa jo odottaen…

Pirasen Luomutilan löydät myös Facebookista sekä Instagramista.

Kuvat kotialbumi ja Pirasen Luomutila

SUOSITUIMMAT