Apple kehittelee mullistavaa näyttöä, joka ”korjaa itsensä”


Hyviä uutisia kömpelöille Applen laitteiden omistajille!

Apple on kehittämässä uutta ”itseään korjaavaa” näyttöä, joka korjaa automaattisesti naarmuja ja lommoja.

LADbiblen mukaan Apple on hakenut patenttia, jonka perusteella tämä mullistava ominaisuus olisi tulossa taitettavaan iPhoneen sekä muihin laitteisiin.

Vielä ei ole tiedossa, miten tämä taikurimainen ominaisuus täsmälleen toimii, mutta siinä ainakin käytetään elastomeeria, joka voi lämmitettynä venyä ja sitten palata alkuperäiseen muotoonsa.

Patenttihakemuksessa sanotaan mm. näin:

”Elektronisen laitteen käytön aikana näytön pinta voi naarmuuntua tai siihen voi tulla painaumia. Näkyvien naarmujen ja lommojen minimointi voi olla toivottavaa elektronisen laitteen estetiikan parantamiseksi.

Lommojen, naarmujen ja muiden epätäydellisyyksien määrän vähentämisessä voidaan käyttää näytössä olevaa kerrosta itseään korjaavaa materiaalia.

Itseään korjaavan materiaalin kerros voidaan muodostaa koko näytön alueelle, tai se voidaan muodostaa vain näytön joustavalle pinta-alueelle.

Joustavalla näytön alueella voidaan käyttää elastomeerikerrosta, jolla saadaan lisää joustavuutta.”

Patenttihakemuksessa jatketaan, että itseään korjaava ominaisuus voi tapahtua automaattisesti tai tiettynä aikana, esimerkiksi silloin kun laitetta ladataan. Itseään korjaava ominaisuus tarvitsee lämpöä, ja hakemuksessa eritellään erilaisia keinoja sen toteuttamiseksi.

Apple myös mainitsee hakemuksessa, että tätä teknologiaa voidaan käyttää monenlaisissa laitteissa, kuten esimerkiksi puhelimissa, kannettavissa tietokoneissa, rannekelloissa sekä peli- ja navigaatiolaitteissa.

Tiedossa ei kuitenkaan vielä ole, kuinka pahoja vaurioita uusi teknologia pystyy korjaamaan.

Lähde: LADbible

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT