Asiaa ruokavaliosta


Jos haluat pudottaa painoasi tai kiristää kroppaasi, kaikista tärkein asia onnistumisen kannalta on ruokavalio. On melkein ihan sama kuinka paljon liikut jos ruokavalio on ihan retuperällä, mutta jos syöt oikein, saat tuloksia jopa ilman liikuntaa! Sanotaan, että vatsalihakset tehdään keittiössä ja tämä on aivan totta.

Yleisin harhaluulo on, että dieetillä nähdään nälkää. Asia on oikeastaan juuri päinvastoin. Jos haluaa pudottaa painoa tai kiristää kroppaa, on tärkeää syödä säännöllisesti ja aluksi saattaa olla jopa vaikeakin syödä ilman luonnollista näläntunnetta.

Dieetillä syödään pieniä annoksia, mutta säännöllisesti. Kroppa on kuin kone, joka pidetään käynnissä ja ruoka on polttoaine. Näin aineenvaihdunta saadaan toiminaan.

Toinen harhaluulo on, että paino putoaa vain salaatinlehdillä. Dieetillä joka aterialla syödään runsaasti proteiineja ja hiilihydraatit minimoidaan. Salaattia toki syödään myös, mutta vain oikean ravinnon lisänä.

Itse huomaan, että juuri dieettien aikana keho voi aina todella hyvin, sillä ruokavalio on todella monipuolinen. Dieetillä tulee syötyä päivittäin proteiinia, marjoja, vihanneksia, hedelmiä sekä runsaasti salaattia, kun taas offilla saattaa edellämainituista jokin unohtua.

Dieetillä olen aina energisimmilläni, sillä silloin kroppa saa säännöllisesti juuri sitä ravintoa mitä se kaipaakin!

Moni luulee myös, että joka päivä syödään vain riisiä ja kanaa. Itse RAKASTAN riisiä ja kanaa, joten mun ruokakuvissa tätä näkee paljon, riisi ja kana vaan on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan mun herkkua, aivan kuten puuro, niihin en tunnu kyllästyvän sitten millään! Mutta dieetillä voi syödä niin paljon muutakin!

Starttaa Hennan kanssa-neljän viikon ruokavalio ohjelmassa on useita vaihtoehtoja riisille ja kanalle (voit tilata ruokavalion osotteesta fitlife.fi).

Vinkki; Valmista usean päivän ateriat aina etukäteen. Näin sulla on aina valmis ateria odottamassa valmiina, jolloin ei tarvitse olla jatkuvasti keittiössä kokkaamassa, helpotat arkeasi sekä vältyt myös mahdollisilta repsahduksilta.

Jos haluaa todella pudottaa painoa, on hyvä hankkia keittiövaaka, jotta oppii määrät miten tulisi syödä. Kun olet punninnut ruokasi jonkun aikaa, osaat pian arvioida määrät myös ilman vaakaa.

Pysyviä tuloksia saat tekemällä elämäntapamuutoksen. Multa kysytään usein miten pysyn offillakin niin hyvässä kunnossa? Se johtuu siitä, että syön normaalistikin säännöllisesti sekä monipuolisesti ravintorikasta ruokaa. Dieetillä jätän ylimääräiset herkut vain pois, pienennän annoskokoja ja panostan entistä huolellisemmin monipuoliseen ravintoon enkä jätä aterioita välistä.

Tulen tämän projektini aikana jakamaan täällä blogissa dieetille sopivia reseptejä sekä vinkkejä ruokavalioon, joten kannattaa pysyä kuulolla. Itse en kannata dieettejä vaan peräänkuulutan elämäntapamuutoksia.

Starttaa Hennan kanssa-ohjelma kestää neljä viikkoa ja siinä ajassa oppii mitä ja miten tulisi syödä ja mitä tulisi välttää. Toki määrät on dieetillä aina pienemmät mutta ravinto on oikeaa.

Boost by Henna-lisäravinteet lisaravinnekauppa.fi

SUOSITUIMMAT