Asianajotoimistolta uutta tietoa hometaloriitojen sopimisesta ja homekoirien tehokkuudesta


Kiinteistöjuridiikkaan erikoistuneen Asianajotoimisto Teräskulma Oy:n mukaan homekoirat tunnistavat yhdeksän kymmenestä hometalovauriosta ja hometaloriidoista jopa 90 prosenttia pystytään sopimaan.

Teräskulma teki viime vuonna tutkimuksen, jossa havaitun aineiston perusteella homekoirat löytävät asunnon ja kiinteistön virheen kannalta merkityksellisiä vaurioita lähes yhdeksässä tapauksessa kymmenestä. Tutkimuksessa kävi ilmi, että 88 prosentissa tapauksista, joissa homekoira oli ilmaissut olevan vaurioita, vaurio paljastui myös rakenneavauksissa.

Monille tulee mieleen heti vaurion löytymisen jälkeen, että siitä alkaa pitkä ja piinallinen oikeusprosessi. Näin ei kuitenkaan Teräskulman tilastojen perusteella ole. Riidoista nimittäin peräti 90 % pystytään sopimaan.

– Asunto- ja kiinteistökauppariidat ovat asiakkaillemme isoja asioita. Heillä on pelissä koko omaisuus ja monesti myös oma terveys. Emme halua suotta altistaa asiakkaitamme pitkille oikeusriidoille, vaan pyrimme aina saamaan asiakkaidemme asioihin nopean sovinnollisen ratkaisun, sanoo Asianajotoimisto Teräskulma Oy:n toimitusjohtaja, asianajaja Esa Kärnä.

Riitely on kaikille osapuolille raskasta, aikaa vievää ja kallista. Sopiminen sen sijaan on parhaimmillaan mieltä keventävää, nopeaa ja kustannustehokasta. Sopimisen keskeinen hyöty on myös se, että sovittaessa osapuolet voivat itse konkreettisesti vaikuttaa sovinnon sisältöön. Nykyisin asiakastapaamiset voidaan myös lakialalla järjestää etänä.

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT