Aurinkolasit vaurioituvat herkästi – vältä nämä 5 yleistä virhettä


Silmien suojaaminen auringon säteiltä on tärkeää, ja kesällä aurinkolasit kulkevatkin mukana lähes joka paikkaan. Aurinkolaseista kannatta muistaa pitää hyvää huolta, sillä lasien vääränlainen käsittely voi kostautua hyvinkin nopeasti.

Aurinkolasien linssit ja kehykset vaurioituvat herkästi – riippumatta siitä, onko kyseessä edulliset markettilasit vai tyyriit merkkilasit.

Tässä 5 yleistä aurinkolasit vaurioittavaa virhettä.

Säilytys ilman koteloa

Aurinkolasien koteloa ei kannata koskaan unohtaa matkasta, sillä esimerkiksi laukun pohjalle sellaisenaan heitetyt lasit naarmuuntuvat herkästi. Myös sangat voivat vääntyä. Pöydälle lasit laskiessasi taita ensin sangat ja aseta lasit linssin etupinta ylöspäin.

Auton kojelaudalle unohtaminen

Lämpötila pysäköidyssä autossa kasvaa helposti niin korkeaksi, että kojelaudalle unohdettujen aurinkolasien linssien pinnoite vaurioituu. Muovikehykset voivat myös taipua uuteen muotoon niin, että lasit eivät enää sovi päähän.

Likaiset lasit

Etenkin kesäkuumalla ihosta lähtevä hiki ja rasva kuluttaa ja haalistaa aurinkolasien kehyksiä. Rantareissun jälkeen hiekka ja suolavesi kannattaa poistaa laseista haalealla hanavedellä huuhtomalla. Tämän jälkeen lasit voi puhdistaa vielä puhdistusaineella ja kuivata pehmeällä liinalla.

Kemikaalien käyttäminen

Kaikenlaiset kemikaalit voivat tuhota aurinkolasien pinnoitteen. Älä käytä etikkaa, ikkunanpuhdistajaa tai valkaisuainetta aurinkolasien puhdistamiseen. Älä myöskään koskaan suihkuttele hiusmuotoilutuotteita lasit päässä.

Kankaaseen puhdistaminen

Aurinkolasien puhdistusliina ei satu aina mukaan, joten tähän virheeseen on varmaan jokainen joskus syyllistynyt – nimittäin aurinkolasien pyyhkimiseen paidan helmaan. Tätä kannattaa kuitenkin yrittää välttää, sillä kankaassa olevat pöly- ja likahiukkaset voivat tehdä lasin pintaan mikronaarmuja.

Lähteet: Instrumentarium, Revant

Kuva: Unsplash

SUOSITUIMMAT