Aussipariskunta teki koirista vegaaneja – surulliset seuraukset


Australialainen pariskunta syötti koirilleen pelkkää vegaanista ruokaa.

Australialainen pariskunta asetettiin kolmen vuoden eläintenpitokieltoon sen jälkeen, kun he riuduttivat koiranpentunsa vegaanidieetillä, kertoo Insider-sivusto. Pariskunta joutui myös maksamaan 7 000 Australian dollarin suuruisen sakon.

Pariskunnan Bull Arab -rotuiset koiranpennut vietiin pois eläintensuojeluyhdistyksen toimesta, sillä nälkiintyneet lemmikit olivat aliravittuja ja hirvittävässä kunnossa. Yhdistys oli vieraillut pariskunnan tilalla jo aiemmin, kun eläinten huonosta kohtelusta oli tehty ilmiantoja.

Viranomaiset eivät löytäneet kotoa ollenkaan koiranruokaa, lihatuotteita eivätkä vesikippoja. Roo ja Ula nimiset koiranpennut elivät ruokavaliolla, joka koostui ainoastaan kikherneistä, kvinoasta, riisistä ja viljoista.

Eläinrakkaaksi itseään kutsunut pariskunta ajatteli olevansa kaikkien eläinten asialla, mutta kolmessa kuukaudessa koiranpennut menivät niin huonoon kuntoon, että eläinlääkärit päättivät lopulta lopettaa kroonisista kivuista kärsineen Roon.

Ula-pennulle kävi paremmin, ja sille on löydetty uusi koti. Pennun etutassuihin jäi kuitenkin pysyvä epämuodostuma, muistuttamaan koiralle sopimattomasta ruokavaliosta.

Lähde: Insider

Kuvituskuva: Pexels

SUOSITUIMMAT