Elämää juopon ja psyykkisesti sairaan äidin varjossa – suomalaisnaisen karmaiseva lapsuustarina koskettaa


Alkoholisti- ja mielenterveysongelmaisperheessä kasvanut nyt jo aikuinen nainen on avautunut terveys- ja hyvinvointisivuston jutussa lapsuudestaan ja nuoruudestaan.

Vastikään Mielenterveysomaisten keskusliitto kertoi, että Suomessa elää kymmeniä tuhansia lapsia tilanteessa, jossa heidän voi katsoa olevan ”lapsiomaishoitajia” vanhemmilleen.

Tähän suomalaisnainen perustaa tositarinansa.

-Kun jouduin 17-vuotiaana ensimmäisen poikaystäväni jättämäksi, äiti tuli lohduttamaan itkevää teinitytärtään toteamalla: ”ei se susta koskaan ollut kiinnostunutkaan, se katteli vaan mua, kun oli täällä käymässä”. Kun meikkasin ensimmäisiä kertoja, äiti mylvi peilin vieressä, kuinka ”järkyttävän ja hullun näköinen olin”, hän kirjoittaa ja jatkaa:

-Kun erosin 23-vuotiaana avomiehestäni, erehdyin soittamaan sydänsuruissani äidilleni, koska olin niin yksinäinen. Hänellä olikin apua tarjolla. Hän ehdotti, että vaihtaisimme miehiä. Vanhempani olivat siis tuolloin jo eronneet. Äiti pyysi exäni puhelinnumeroa ja kun en antanut sitä, oli soittanut numerotiedusteluun ja pyytänyt tätä treffeille.

Suomalaisnaisen lapsuus väkivallan ja alkoholin värittämässä perheessä oli vastuun ottamista pikkusisaresta ja vanhempien miellyttämistä pelon alla. Lue koko karmaiseva tarina TÄÄLTÄ.

SUOSITUIMMAT