Hiihto- ja kotivoimailubuumi räjähtivät käsiin – yli 400 prosentin kasvu!


Suomalaiset ovat jälleen löytäneet ladut ja luistelujäät, suurelta osin siksi, että rajoitukset ovat sulkeneet sisäliikuntapaikkoja.

Osassa maata koteihin ja ulkoilmaan rajatut liikuntamahdollisuudet sekä edelleen jatkuva hiihtobuumi ovat paikoin jopa ruuhkauttaneet ladut sekä tyhjentäneet kauppojen hyllyt urheiluvälineistä.

Käsipainojen suosio kasvanut edelleen räjähdysmäisesti

Osalle liikkujista salien sulkeutuminen on ollut kova kolaus, mikä näkyy selvästi myös hintavertailupalvelu Hintaoppaan hauissa.

Hintaopas tarkasteli 1.–11. tammikuuta tehtyjä hakuja vastaavaan aikaan viime vuonna. Esimerkiksi Käsipainojen suosio on Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassettin mukaan kasvanut viime vuoteen verrattuna huimat 430 prosenttia ja juoksumattojenkin suosio 17 prosenttia.

– Vuoden alku on perinteisesti vilkkainta salisesonkia, joten liikuntaa halutaan harrastaa sitten vaikka oman kodin olohuoneessa. Nyt kun epävarmaa ja vaihtelevaa pandemiatilannetta on jatkunut jo pari vuotta, yhä useampi on käsipainojen ja tankojen ohella valmis panostamaan myös suurempiin ja kalliimpiin kuntoilulaitteisiin.

Myös hiihdon suosio jatkaa kasvuaan. Esimerkiksi maastohiihtosuksia on haettu 54 prosenttia viime vuotta enemmän. Hiihtomonojen kohdalla kasvu on 38 prosenttia. 

– Maastohiihdon suosiossa nähtiin räjähdysmäinen kasvu jo viime talvena, ja parin hyvälumisen talven myötä laji rantautui enemmän myös Etelä-Suomeen. Suosion kasvulle ei näy loppua: viimeistään nyt laduille suuntaavat myös uudet ikäluokat sekä hiihtoa aiemmin vieroksuneet. Kotimaan matkailun myötä myös Lapin lomat ovat kovassa huudossa, ja reissuille halutaan hyvät välineet, Matinvesi-Bassett kertoo.

Hiihdon lisäksi aikaa vietetään nyt ulkojäillä, rinteessä ja metsässä, sillä jääkiekkomailojen haut ovat kasvaneet peräti 138 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, lumikenkien 46 prosenttia, lumilautojen 30 prosenttia ja laskettelukypärien haut 36 prosenttia.

Hiihtovälineissä on nähtävissä selkeä trendi: Hintaoppaan suosituin suksimalli juuri nyt on Atomic Pro Cs Skintec 19/20. Toiseksi eniten haetaan Fischer Twin Skin Race 19/20 -mallia ja kolmannelta sijalta löytyy Rossignol X-lum R-Skin 20/21 -malli.

– Kolmen kärjestä huomaa, että voiteluvapaat karvapohjasukset ovat nyt se juttu. Lisäksi kymmenen suosituimman suksimallin joukkoon mahtuu pari metsäsuksimallia, jotka ovat normaaleja suksia pidemmät ja leveämmät ja omiaan pehmeälle ja kantavuutta vaativalle lumelle umpihankihiihtoon tai jäälle, Matinvesi-Bassett kertoo.

Lähde: Hintaopas

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT