IL: Merkittävä käänne Mikko ja Helena Koivun eroriidassa – tuomiovirhe käräjäoikeudessa


Legendaarinen leijonakapteeni ja NHL-tähti Mikko Koivu, 36, käy parhaillaan kitkerää eroriitaa Helena Koivun, 33, kanssa.

Pariskunnan ero tuli julki, kun Helena kertoi Mikon pettäneen häntä vuosien ajan. Mikko haki 2020 helmikuussa eroa yksin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Suurimmaksi kiistakapulaksi erossa on noussut raha, jota Koivu tahkosi pitkän NHL-uransa aikana noin 70 miljoonaa dollaria (runsaat 60 miljoonaa euroa). Helena on vaatinut Mikolta 20 000 dollarin (noin 16 450 euroa) kuukausittaista tukea ”kotitaloudellisiin kuluihin” sekä 50 000 dollarin (noin 41 000 euroa) korvausta asianajajapalkkioita varten.

Eroriitaa on selvitelty niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin. Iltalehden mukaan omaisuudenjaon puimista jatketaan nyt pääosin Yhdysvalloissa, koska perhe ei yhdessä asunut missään vaiheessa Suomessa ja Helena asuu edelleen Yhdysvalloissa lasten kanssa. Lisäksi Helena on Viron kansalainen.

Päivää ennen häitä tehdyssä avioehtosopimuksessa ei määritelty, missä maassa asia ratkaistaisiin. Ero otettiin käsittelyyn Suomessa, mutta nyt Turun hovioikeus on päättänyt, että kyseessä oli tuomiovirhe, koska Hovioikeuden mukaan suomalaisella tuomioistuimella ei ollut toimivaltaa ottaa tutkittavaksi avioeroa eikä pesänjakajan määräämistä.

Turun hovioikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Helena Koivun asianajaja Erno Bomberg totesi Iltalehdelle, että asianajajat saattavat puida asiaa vielä pitkään molempien maiden eri oikeusasteissa.

Mikko ja Helena Koivulla on kolme lasta, 2013 syntynyt Sofie, 2015 syntynyt Kasper ja 2018 syntynyt Oskar.

Lähde: Iltalehti

SUOSITUIMMAT