IL: Tampereen mobiilipelikampanja sai ihmiset liikkeelle – rahaa kuvia vastaan


Tampereen kaupungin erikoinen kampanja sai ihmiset liikkeelle ja se säästi kaupungilta ison summan rahaa. Monet tienasivat mukavan summan rahaa aktiivisuudellaan.

Tampereen kaupungin sadevesikansien ja -kourujen kartoitus olisi vaatinut useiden kuukausien mittaisen rupeaman, johon olisi uponnut valtavasti työtunteja. Sen sijaan kaupunki hyödynsi asian suorittamisessa puhelinpeliä, jonka avulla ihmiset valjastettiin tekemään kuvaukset.

Sadevesikansista ja -kouruista puhelinpelin kautta otetuista kuvista maksettiin 30 senttiä kappaleelta. Kuvan lisäksi kohteen paikka piti merkitä karttaan. Tempauksella Tampereen kaupunki säästi paljon palkkakuluja ja antoi samalla ihmisille mahdollisuuden tienata. Ahkerimmat tienasivat kuvillaan yli sata euroa.

Kampanja-aika oli lyhyt, sillä se alkoi maanantaiaamuna kello 10.00 ja päättyi samalla kellonlyömällä tiistaina. Kuvia lähetettiin sovelluksen kautta peräti 23 500 kappaletta, kaikkiaan 700 henkilön lähettämänä. Ahkerimmat lähettivät jopa 400 kuvaa ja tienasivat 120 euroa.

– Jos kaupunki tekisi sen itse, kartoituksessa kestäisi tyypillisesti kuukausista vuosiin. Sovellus tekee pitkäkestoisesta prosessista nopeaa ja kustannustehokasta, kommentoi Crowdsorsa-nimisen mobiilipelin toimitusjohtaja Toni Paju.

Lähde: Iltalehti
Kuvituskuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT