IL: Tanja Poutiaisen bisnes laskuttaa asiakkaalta noin 3000 euroa viikossa


Alppihiihtäjä, olympia- ja MM-mitalisti Tanja Poutiainen-Rinne, 40, perusti Rovaniemelle nerokkaan bisneksen, jossa asiakas maksaa noin 3 000 euroa yhdestä viikosta.

Poutiainen-Rinne johtaa Lapin urheiluopistolla sijaitsevaa Comeback Center -nimistä kuntoutuskeskusta, jonka tavoitteena on kasvaa kansainväliseksi huipputekijäksi.

Poutiainen-Rinne kertoi Iltalehdelle saaneensa idean matkustaessaan keväällä 2013 polven eturistisiteet ”kainalossa” Kroatiassa sijaitsevalle Terme Selcen kuntoutusklinikalle.

– Miksi minä rovaniemeläinen urheilija Lapista lähden Kroatiaan asti hakemaan kuntoutusta? Eikö meillä ole Suomessa vastaavaa, Poutiainen-Rinne ihmetteli.

Poutiainen-Rinteen mukaan Kroatiassa ei ollut sen ihmeellisempää osaamista kuin Suomessakaan, paitsi että Suomessa sitä on jopa enemmän. Kun vuonna 2016 perheeseen syntyi lapsi, aviomies Vesa kannusti vaimoaan, että eikö hankkeessa olisi ideaa.

Poutiainen-Rinne perusti kuntokeskuksen vuonna 2019 tarjoamaan kuntoutus- ja kehonhuoltopalveluja niin huippu-urheilijoille kuin tavallisille duunareille. Kokonaisuudessa on tarjolla lääkäreitä, fysioterapeutteja ja entinen huippu-urheilija.

Yrityksen ensimmäisen tilikauden liikevaihto tulee olemaan alle 100 000 euroa, mutta odotettavissa on kasvua, varsinkin ammattiurheilijoiden suunnalta. Kuntoutuskeskuksen tunnetuimmat kuntoutujat ovat toistaiseksi olleet jääkiekkomaajoukkueen huippuvahti Meeri Räisänen ja Kärppien SM-liigajoukkueen puolustaja Taneli Ronkainen, jolla oli selässä rasitusvamma.

Kuntoutuskeskuksen tyypillisin asiakas on polven ristisidevammasta kärsivä henkilö ja hommia tehdään yleensä noin viisi tuntia päivässä, viisi päivää kerrallaan.

Lähde: Iltalehti

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT