Ilmalämpöpumppua saa nyt odottaa kesän loppuun – on kuitenkin yksi keino päästä jonon ohi


Tänä kesänä lämmin sää on hellinyt Suomea jo varhain. Hellepäivinä asunnon ja kesämökin viilennys tulee nopeasti ajankohtaiseksi, joten ilmalämpöpumpuilla ja muilla ilmastointilaitteilla on nyt kovasti kysyntää.

Kauppalehti selvitti, saako huoneilman viilentämiseen soveltuvia laitteita enää mistään. Ilmalämpöpumppuja asentava Innoair Oy kertoo lehdelle, että heidän kauttaan laitteen saa elokuussa, mikäli tilaa heti.

– Toukokuun aikana meni koko kesä. Pääkaupunkiseudulla meillä loppuu asennuskapasiteetti kesken, koska kaikki soittavat aina toukokuussa, kertoo Innoairin toimitusjohtaja Peter Sandberg Kauppalehdelle.

Sandbergin mukaan lisätyövoimaa ei saada, sillä osaamattomia asentajia ei voida lähettää työmaille.

Toisen lämpöpumppuja asentavan yrityksen mukaan on kuitenkin yksi keino päästä jonon ohi: raha.

– Saat koneen kiinni kahden tunnin kuluttua, jos sinulla on tarpeeksi rahaa. Me pistämme pensselit heilumaan ja tuomme paikalle koko orkesterin, Mikko Lämpötilamestarit Oy:lta kertoo Kauppalehdelle.

Jos rahaa ei liikene jonossa etuiluun, asuntoa voi toki viilentää muilla keinoilla. Erilaisista tuulettimista ja ilmastointilaitteista saa apua.

Veikon Kone Helsingistä kertoo Kauppalehdelle, että laitteita on heidän myymälässään edelleen hyvin saatavilla. Kysyntä on kuitenkin kasvussa, joten aikailla ei kannata.

– Koko ajan kysellään enemmän. Nämä tuotteet meinaavat joka vuosi niin sanotusti loppua käsiin jokaiselta jälleenmyyjältä, kerrotaan Veikon Koneesta.

Lähde: Kauppalehti

Kuvituskuva: Pexels

SUOSITUIMMAT