IS: Kari Vepsä luuli parantuneensa syövästä, kunnes sai synkän puhelun lääkäriltä

Iskelmälaulaja Kari Vepsä, 69, sai helmikuussa lääkäriltään synkkiä uutisia. Kymmenen vuotta sitten diagnosoitu ja leikattu eturauhassyöpä on uusiutunut ja levinnyt. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Vepsälle oli alun perin kerrottu, että eturauhassyövän uusiutumisprosentti on 20–25.

– Vaikka minut leikattiin kymmenen vuotta sitten, sinne on saattanut jäädä muhimaan pieni alkio, Vepsä sanoo IS:lle.­

Vepsän mukaan tieto syövän uusiutumisesta ei ollut niin musertavaa kuin siitä kuuleminen ensimmäistä kertaa 10 vuotta sitten.

– Ensimmäinen syöpä oli pahin, koska se oli radikaali, uusi juttu.

Vepsä oli jo ehtinyt toivoa parantuneensa.

– Olin ajatellut, että kun kymmenen vuotta on selvinnyt, niin ehkä syöpä on jo ohi, mutta se ei ollutkaan.

Alkuvuodesta Vepsän PSA-arvo, jolla eturauhassyöpää tutkitaan, oli lähtenyt nousemaan ja imusolmukkeista oli löytynyt syöpäsoluja.

– Se pisti hiljaiseksi, Vepsä sanoo.

Helmikuussa tehdyissä kuvauksissa paljastui lisää huonoja uutisia.

– Syöpäpesäkkeitä löytyi vähän sieltä täältä, muutama pallean seudulla, ja myös solisluun alapuolella on havaittu imusolmuke.

– Kaikkein mustin hetki oli, kun lääkäri ilmoitti puhelimessa tuloksista. Tohtori sanoi, ettet sä tähän kuole, mutta syöpä on olemassa ja se täytyy saada pysymään kurissa.

Vepsän mukaan ennuste on kuitenkin tälläkin kertaa hyvä, jos hormonihoidot alkavat tehota.

– Ei pidä masentua. Lääkäri sanoi, että älä masennu, kyllä tästä selviää. Tänä päivänä hoidot ovat hyviä.

– Hoitava urologi sanoi, ettei vielä tarvitse alkaa arkun väriä suunnittelemaan.

Kari Vepsä haluaa kertoa kokemuksistaan tuodakseen lohtua ja auttaakseen muita sairastuneita. Hänen viestinsä kuuluukin: ”Kyllä tässä pärjätään!”

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT

Seiska: ”Ernest Lawson torjui tylysti vaimonsa halailut” TTK-voiton jälkeen – kuvalinkki

Kun Ernest Lawson, 33, ja Anniina Koivuniemi, 26, voittivat sunnuntaina Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun, tunnelataus purkautui ja Lawson liikuttui kyyneliin yhteishaastattelussa.

Seiska: Suomen surkein kuski -kilpailun osallistuja menehtyi auto-onnettomuudessa

Suomen surkein kuski -tv-ohjelmaan osallistunut henkilö menehtyi viime viikolla liikenneonnettomuudessa. Asiasta uutisoi Seiska. Lehden tietojen mukaan kolari tapahtui Nelostiellä Siikalatvalla....

André Wickström ja Maria Nordin ilmiriidassa junamatkasta: ”V***u sä olet sekaisin” – myös VR puuttui asiaan

Televisiosta tutut stand up -koomikko André Wickström, 45, ja hyvinvointivalmentaja Maria Nordin, 38, ottivat rajusti yhteen Twitterissä. Nordin suivaantui Wickströmin twiitistä,...

Anna: Teresa Välimäki näki lehdestä, että isä oli korjannut sukupuolensa naiseksi – ”Väitti valehtelijaksi”

Televisiosta tuttu julkkiskokki ja Hans Välimäen, 51, ex-vaimo Teresa Välimäki, 46, kertoi Anna-lehdelle, miten hänen välinsä menivät lopullisesti poikki isänsä kanssa.

Seiska: Kaarle Kustaan nenä muuttui violetiksi – kuvalinkki

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa, 75, otti vastaan kruununprinsessa Victorian, 44, kanssa Ruotsin uuden pääministerin Magdalena Anderssonin, 54, Tukholman Kuninkaanlinnassa järjestetyssä...

Juuri eronnut Olavi Uusivirta suuteli Selviytyjät-finalisti Paul Eliasta lavalla! Katsoja Seiskalle: ”Vaikutti parisuhteen julkistamiselta”

Selviytyjät-kilpailun finaalikolmikkoon sunnuntain 28.11. jaksossa selviytynyt muusikko Paul Elias aiheutti hämmennystä esiintyessään Olavi Uusivirran lämppärinä lauantaina Tampereen Pakkahuoneella.  Sekä Elias että Uusivirta ovat...

Oletko nähnyt tätä miestä? Espoossa ryöstettiin kauppa teräaseella uhaten

Poliisi pyytää havaintoja Espoon Vallikalliossa tapahtuneesta ryöstöstä ja julkaisi epäillystä kuvan. Ryöstö tapahtui Lintuvaaratiellä sijaitsevassa K-Marketissa torstaina 18.11. noin...