IS: Qatarilaismies vertasi kuvottavasti naisia karamelleihin – lue kommentti


Khalid Salman, 60, on jalkapallon MM-kisojen lähettiläs. Hän on taas kerran ollut tilanteessa, joka herätti hämmennystä.

Dokumentissaan saksalaiskanava ZDF seurasi Qatarin ex-maajoukkuepelaajan ja hänen ystäviensä illanviettoa. Miehet katselivat jalkapalloa ja puhuivat muista aiheista samaan aikaan.

Salman kertoo, että naisten on peitettävä julkisilla paikoilla kasvonsa. Toimittaja kysyy, että minkä takia, niin eräs Salmanin ystävä vastasi näin rinnastaen naisen karamelliin.

– Mieti, että sinulla on edessäsi karkki ilman papereita. Et voi tietää, onko joku koskenut siihen tai puraissut sitä. Sitten sinulla on toinen, joka on vielä kääreissä. Kumman ottaisit mieluummin?

Salmanin ystävä kertoo myös mielipiteensä naisen oikeuksista.

– Mikä voisi olla naisella parempaa kuin pysyä sisällä ja nauttia isänsä suomista varoista? Miksi naisen pitäisi lähteä kodin ulkopuolelle? Mikä järki on luopua miehen rahoista, hoivasta ja rakkaudesta?

Aikaisemmin Salman on esimerkiksi sanonut homoseksuaalisuuden olevan ”mielenvika”.

Tulevana sunnuntaina Qatarin jalkapallon MM-kisat alkavat ja ne ovat saaneet paljon kritiikkiä maassa olevan huonon ihmisoikeustilanteen takia. Tuhansien ihmisten on raportoitu kuolleen MM-stadionien rakennustyömailla.

Lähde: Ilta-Sanomat

SUOSITUIMMAT