IS: Vesa Keskisen lapset ja Jane-puoliso jäivät koronakaaoksen keskelle Brasiliaan – poispääsystä ei ole tietoa


Vesa Keskisen avopuoliso Jane halusi matkustaa vanhaan kotimaahansa Brasiliaan helmikuussa koronatilanteesta huolimatta. Hän otti myös pariskunnan lapset mukaansa sukulaisia tapaamaan. Janen, 7-vuotiaan Marian ja 5-vuotiaan Toivon piti palata Suomeen ensi viikolla. Kotiinpaluu ei kuitenkaan ole mahdollinen.

– Just lopetin puhelun Janen kanssa. Siellä menevät kaikki paikat kiinni. Ruokakaupat, apteekit ja bensa-asemat saavat olla auki. Tilanne tulee olemaan tämä seuraavat kaksi viikkoa, mutta uutisissa koko ajan kerrotaan, että voi jatkua pitempään. Kaikki riippuu koronatilanteen kehittymisestä, Keskinen kertoo Iltasanomille.

Keskinen on vuokrannut perheelleen ison asunnon matkan ajaksi. Varaus on tehty kuukaudeksi, mutta heillä on optio jatkaa vuokrausta kesään saakka.

– Marialle on saatu rehtorilta lupa olla pois kuukauden ajan. Jane on järjestänyt hänelle ohjattua toimintaa Brasiliassa. Toivo on vielä villi ja vapaa viisivuotias, Keskinen selostaa.

Kauppiaalla, eikä kellään muullakaan ole tietoa, milloin hän saa perheensä takaisin kotiin. Lisäksi he ymmärtävät, että paluun jälkeen edessä on karanteeni.

– Janen ja lasten palattua noudatetaan sen ajan määräyksiä. Jane ei koe karanteenia ongelmaksi. Hän kannattaa kaikkia mahdollisia suojautumisohjeita.

SUOSITUIMMAT