Joensuussa surmatun 4-vuotiaan lapsen karmea kuolinsyy selvisi


Kesäkuun alussa Joensuussa ilmitulleen 4-vuotiaaseen lapseen kohdistuneen henkirikoksen tutkinta on nyt edennyt. Tutkinnassa on varmistunut, että ulkoisen väkivallan seurauksena lapsi on menehtynyt.

Poliisi ja ensihoitoyksiköt saivat aamulla 8.6.2023 tehtävän yksityisasuntoon Joensuun Rantakylässä. Viranomaiset löysivät asunnosta elottoman 4-vuotiaan lapsen. Lapsessa oli huomattavan paljon ulkoisia vammoja. Lapsessa oli sekä palovammoja että mustelmia ympäri kehoa.

Poliisi otti kiinni asunnosta lapsen äidin ja isäpuolen. Sekä äiti että isäpuoli ovat olleet vangittuna 9.6.2023 alkaen Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä murhasta.

Asiassa saadun oikeuslääkärin lausunnon mukaan uhri on kuollut ulkoisen väkivallan seurauksena. Lausunnon mukaan uhrista löytyneet palovammat sekä mustelmat ovat syntyneet ulkoisen väkivallan seurauksena. Vammojen tarkempaa syntymekanismia poliisi ei julkisuudessa kommentoi. Lisäksi esitutkinnan aikana on tullut ilmi selkeitä viitteitä siitä, että rikoksen uhriksi joutunutta lasta on kaltoinkohdeltu myös jo ennen epäiltyä henkirikosta.

Esitutkinnassa on tullut lisäksi esille sellaisia seikkoja, joiden perusteella sekä lapsen äitiä että isäpuolta on todennäköisiä syitä epäillä huumausainerikoksesta. Poliisi epäilee pariskunnan välittäneen yksissä tuumin huumausaineita eteenpäin.

Poliisi on lisäksi käynnistänyt esiselvityksen siitä, että onko joku viranomainen laiminlyönyt virkavelvollisuuttaan uhriin liittyvissä asioissa. Selvityksen perusteella tullaan päättämään mahdollisesta virkavelvollisuuden rikkomista koskevan esitutkinnan käynnistämisestä.

Lähde ja kuva: Poliisi

SUOSITUIMMAT