Jokerit pelaa kotiottelunsa Hartwall Arenassa – näin varmistetaan joukkueen ja katsojien turvallisuus


Jokereiden KHL-kauden avausotteluksi suunniteltu peli Valko-Venäjän Minskissä peruttiin, mutta joukkueen kausi tulee jatkumaan ja myös päätös Jokereiden kotiotteluista on tehty.

Joukkue ilmoitti pelaavansa kauden 2020-21 kotiottelut Hartwall Arenassa. KHL:n kanssa on rakentannettu malli, joka mahdollistaa ulkomaisten joukkueiden turvallisen matkustamisen Suomeen. Näin Jokerit pystyy pitämään tukikohtaansa Helsingissä ja matkustamaan sieltä käsin vieraspeleihin.

KHL aloitti 1. syyskuuta kaikkien joukkueiden jäsenien sekä seurojen henkilökunnan koronatestit, joita tehdään joka viides päivä. Testauksen lisäksi käyttöön otetaan monia muita pelaajien ja joukkueiden työntekijöiden turvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä. 

Vierasjoukkueet elävät kuplassa koko visiitin ajan. Joukkueet saapuvat Helsinkiin omilla charter-lennoillaan ja heidät kuljetetaan lentokentältä omalla linja-autolla hotellille, jossa heille on varattu omat eristetyt tilat majoittumista ja ruokailua varten. Joukkueiden edustajat eivät 1-2 päivää kestävien Helsingin-vierailuidensa aikana poistu hotellin omista tiloistaan muualle kuin Hartwall Arenan rajatulle alueelle tai lentokentälle.

Joukkueet liikkuvat hotellilta omalla linja-autollaan Hartwall Arenaan, jossa kaukalotasossa käytössä on niin kutsuttu puhdas alue (clean area). Tälle alueelle pääsevät vain KHL:n koronatestauksen piiriin kuuluvat henkilöt ja heidän henkilöllisyytensä sekä voimassa oleva negatiivinen koronatestin tulos varmistetaan QR-koodia näyttämällä. Ilman negatiivista testitulosta ei pääse puhtaalle alueelle. Joukkueet siirtyvät otteluiden jälkeen omalla linja-autollaan lentokentälle ja poistuvat maasta.

Jokereilla on samat käytännöt omilla vieraspelimatkoillaan niin halleissa kuin hotelleissakin. Hotelleissa joukkueelle on varattu oma kerros ja myös ruokailut tapahtuvat erillään hotellin muista vieraista. Joukkueen edustajat eivät poistu hotellilta muualle kuin yhteisellä kuljetuksella hallille tai lentokentälle. Matkustettaessa käytetään sekä lentokoneessa että -kentillä suojamaskeja. Myös hallille saavuttaessa on käytettävä maskia niin Suomessa kuin ulkomailla. 

Yleisön turvallisuus taataan kotiotteluissa turvamääräyksiä noudattaen

Jokerit on tehnyt kotipelien suunnitelman laadinnassa tiivistä yhteistyötä Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Suunnitelma on heidän taholtaan hyväksytty käyttöön, joten kotipelit pystytään aloittamaan Hartwall Arenassa KHL:n otteluohjelman mukaisesti keskiviikkona 9.9. Neftehimik Nizhnekamskia vastaan.

Kotiotteluissa katsojien turvallisuus taataan seuraavin toimenpitein:

 • Hallissa on ylä- ja alatasossa käytössä yhteensä yhdeksän katsomolohkoa, joihin jokaiseen on oma sisäänkäyntinsä ja joissa on omat wc-tilansa. 
 • Yksittäiseen katsomolohkoon voi ottaa enintään 500 katsojaa, joka on enintään 50 prosenttia täydestä kapasiteetista.  
 • Katsomolohkojen välillä ei voi liikkua.
 • Pääsylipuissa ei ole numeroituja paikkoja, jotta katsomossa voidaan noudattaa turvavälejä. Jokerit informoi kaikkia kausikorttilaisiaan erikseen, miten he voivat lunastaa lippunsa ja miten he saavat paikan mahdollisimman läheltä ostamaansa paikkaa.
 • Käsidesiä on saatavilla Hartwall Arenan sisäänkäyntien yhteydessä sekä kaikissa hallin ravintoloissa.
 • Tapahtuman aikaista siivousta tehostetaan ja turvallisuuteen liittyvistä asioista informoidaan näytöillä sekä kuulutuksissa.
 • Kasvomaskin käyttöä tapahtuman aikana suositellaan. Kankaisia Jokerit-kasvomaskeja voi ostaa Jokereiden fanituotekauppa #91 Storesta.
 • Suomessa on voimassa sisätiloissa järjestettävien yleisötapahtumien rajoitukset ja niiden puitteissa Jokereiden kotiotteluihin Hartwall Arenaan voi tällä hetkellä ottaa katsomoon enintään 4500 katsojaa. Lisäksi katsojia voidaan ottaa aitioihin.

Yleinen ohjeistus tapahtumaan tulijalle: 

 • Älä tule tapahtumaan jos olet sairas tai sinulla on oireita koronaviruksesta.
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.
 • Yski nenäliinaan tai hihaan.
 • Vältä lähikontakteja.
 • Pidä 1-2 m etäisyys muihin.
 • Osta pääsylippu tapahtumaan etukäteen Ticketmasterin kanavista
 • Käytä korttimaksua Hartwall Arenan ravintoloissa ja fanituotepisteissä

– On vaatinut paljon kovaa työtä saada valmiiksi suunnitelma, jonka myötä voimme iloksemme järjestää kotiottelumme Hartwall Arenassa. Tilanne on poikkeuksellinen koko maailmassa ja koskettaa aivan kaikkia, myös koko urheilu- ja kulttuuriperhettä, sanoo Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri. 

– Haluamme kiittää uskollisia kannattajiamme ja kumppaneitamme kärsivällisyydestä suunnitelman laatimisen aikana. Tärkeintä on, että pääsemme aloittamaan kotiottelumme Hartwall Arenassa, toteaa seuran toimitusjohtaja Eveliina Mikkola.

Jokerikorttien eli kausikorttien myynti Ticketmasterin kanavissa jatkuu sunnuntaihin 6.9. klo 23.59 asti. Hankkimalla Jokerikortin varmistat paikkasi kaikissa runkosarjan kotiotteluissa. Irtolipunmyynti ensimmäisiin kotiotteluihin alkaa lauantaina 5.9. klo 9.00 Ticketmasterin kanavissa.

SUOSITUIMMAT