Kaisa Liski sulkee ravintolansa – kitkerä avautuminen Riihimäen kaupungista


Tv-katsojille menestyneenä kiinteistökuningattarena tunnetuksi tullut Kaisa Liski, 54, ryhtyi ravintolayrittäjäksi kiinteistöbisneksien tyssättyä erittäin kalliiksi koituneisiin oikeudenkäynteihin ja niissä hänelle määrättyihin korvauksiin.

Nyt Liski on palannut kiinteistönvälittäjäksi, ja vielä helmikuussa hän kertoi Aamupostille aikovansa laajentaa ravintolabisneksiään Riihimäellä avaamalla sinne toisenkin ravintolan.

Seiska uutisoi maanantaina Liskin käräjäoikeudesta saamasta tuomiosta, jonka mukaan hänen yrityksensä ei ole maksanut kahvila-ravintolan vuokria lähes vuoden ajalta, joten ravintola sai häädön kiinteistöstä.

Samana iltana Liski julkaisi Facebookissa kahvila-ravintolansa nimissä alla olevan kitkerän avautumisen, jossa hän ilmoitti lopettavansa ravintolatoiminnan.

Niin siinä kävi nyt sitten meillekin. Pitkä korona-aika ja sen jälkeen tullut Ukrainan sodan aiheuttama jopa kolminkertainen raaka-aineiden hinnannousu, on ajanut meidät polvilleen ja ravintolan toimintaa ei enää pystytä jatkamaan. Riihimäen kaupunki on jättänyt maksamattomien vuokrien vuoksi häätöilmoituksen, vaikka olemme tammikuusta asti pyrkineet sopimaan asiasta. Teimme maksusuunnitelmankin, mutta siinä pysyminen on ollut mahdotonta. Olemme pyytäneet vuokrien kohtuullistamista pandemiatilanteen vuoksi ja tammikuussa olemme ilmoittaneet kaupungille, että emme maksa vuokria, ennen kuin he korjaavat erittäin moniongelmaisen kiinteistön, vastaamaan ravintolatoiminnan vaatimuksia. Yhtään korjausta ei siis liki kahden vuoden aikana ole tehty ja kaksi talvea ikkunat jäässä ja rasvakaivot tukossa, sekä niin sekaisin olevat sähköt, että joka aamu saanut jännittää, mistä seuraavaksi tulee sormille, ei ainakaan osaltaan ole auttanut vaikeassa tilanteessa olevaa ravintolatoimintaa. Kovalla sateella on satanut ikkunoista Mattilantien puolelta sisään, mutta pikku sade ei ole saanut haitata yrittäjää, kyllähän sitä lunta tupaan mahtuu. Kaupungilla on siis päädytty olemaan antamatta helpotuksia vuokraan, eikä yrittäjän toimintaa ole tuettu muutoinkaan. Tämä toiminnan lopettaminen on suuri helpotus ja samalla valtavan surullista. Olemme koko ravintolan tiimi rakastuneet asiakkaisiimme ja kaikkeen siihen joka päivä toistuvaan tuttuun ja turvalliseen porukkaan, jotka tyytyväisenä ovat pistäneet vatsat täyteen lounaan, aamiaisen ja juhlahetkien parissa. Pyrimme jatkamaan lounastoimintaa ja tilauksia niin pitkään, kuin se suinkin on mahdollista. Tiedotamme asiasta lisää tämän viikon lopussa. Ravintolan keittiön patoihin ja kattiloihin olen kahden vuoden ajan keittänyt sydämeni. Ikävä jää sitä keittiötä ja teitä rakkaat asiakkaat

Kaisa

Alla Kahvila Ravintola Kaisan Facebook-julkaisu.

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT