Kaljuilla miehillä riski saada muita vakavammat koronaviruksen oireet


Kahden espanjalaistutkimuksen mukaan kaljut miehet voivat saada muita vakavampia oireita koronaviruksen aiheuttamassa taudissa.

Tutkimuksissa huomattiin, että koronaviruksen takia sairaalahoitoon tuoduista miehistä suhteettoman suuri määrä kärsi myös kaljuuntumisesta.

Ensimmäisessä tutkimuksessa 71 % 41 potilaasta oli kaljuja. Normaali kaljujen osuus saman ikäisillä miehillä on 31-53 %.

Seuraavassa tutkimuksessa todettiin, että 79 % 122 miespuolisesta koronavirukseen sairastuneesta potilaasta olivat kaljuja.

Tutkijat uskovat, että androgeeni-mieshormonit voivat vaikuttaa kaljuuntumiseen ja antaa koronavirukselle paremmat edellytykset vallata muita soluja. Samalla huomattiin, että mieshormonia vähentävät lääkkeet voivat hidastaa koronaviruksen etenemistä kehossa ja antaa siten miehille aikaa ja voimia taistella sen vaikutuksia vastaan.

Tutkimustulokset ovat edelleen vasta alustavia, eikä niiden perusteella voida vielä varmuudella suositella mieshormonia vähentävän lääkityksen käyttöä koronapotilaisiin.

Lähde: LADbible

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT