Kämp Galleriaan avattu ravintola Ra’amen vannoo aidon japanilaisen ruokakulttuurin nimeen

Helsingin Kämp Galleriaan juuri avautunut ravintola Ra’amen lupaa viedä ruokailijan autenttiselle makumatkalle Japaniin. Ravintolan ruokafilosofiassa korostuvat laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet, harkitut maut sekä tyylikkään yksinkertaiset annokset.

Ra’amen-ravintolahankkeen takana ovat tunnettu keittiömestari Arto Rastas sekä yrittäjä ja ruokabloggaaja Henri Heinonen. Rastaalla on vuosien kokemus erilaisten ravintolakonseptien menestyksekkäästä luomisesta ja ruokakulttuurikentän kehittämisestä Suomessa. Heinonen on tuttu ruokabloginsa lisäksi WaffDaddy-ravintolasta.

– Itse monta kertaa Japanissa vierailleena olen ihastunut maan ruokakulttuuriin ja sen yksinkertaisuuteen. On kiehtovaa, kuinka eri lailla annokset tehdään siellä Eurooppaan ja Skandinaviaan verrattuna, Rastas taustoittaa.

Japanilaisessa ja suomalaisessa ruokakulttuurissa on silti paljon yhteisiä piirteitä, kuten yksinkertaisuus ja hillityt maut. Tämä suuntaus näkyy Ra’amenin tarjonnassa, johon kuuluvat ramenit ja bao bunit.

– Klassikot syntyvät yksinkertaisuudesta, Rastas tiivistää.

Ra’amen laajentaa ja monipuolistaa Kämp Gallerian jo olemassa olevaa ruokatarjontaa. Sijainti Helsingin ydinkeskustassa on houkutteleva ja helposti saavutettava. Asiakaspaikkoja Ra’amenissa on noin 60 ja ravintola palvelee maanantaista perjantaihin kello 11–18 ja lauantaisin kello 11–17.

Ra’amenissa ruuan tuoreus taataan myös uudentyyppisellä palvelukonseptilla. Ruoka valmistetaan siinä hetkessä, kun asiakas tilaa sen itsepalvelukassalta.

Rastas näkee Ra’amenissa potentiaalia pidempiaikaiseen menestystarinaan.

– Ra’amenissa työskentelee erityisen tehokas ja ammattitaitoinen tiimi, jonka rakkaus japanilaiseen ruokaan välittyy varmasti, Rastas kehuu.

Lähde ja kuvat: Ravintola Ra’amen

SUOSITUIMMAT

Seiska: Samuli Edelmannin ja Katariina Kaituen muhinoinnista kehittyi erikoinen asumiskuvio

Seiska julkaisi reilu vuosi sitten paparazzikuvat Samuli Edelmannin, 53 ja Katariina Kaituen, 54, muhinoinnista. Entiset opiskelukaverit suutelivat kiihkeästi miehen autossa espoolaisen kauppakeskuksen...

Jethro Rostedt lataa suorat sanat aluevaaleista: ”Samat broilerit istumaan taas erilaisiin valtuustoihin”

Jethro Rostedt on julkaissut torstain ja perjantain välisenä yönä Facebookissa tekstin, joka on pitkä kuin nälkävuosi. Vai pitäiskö näinä aikoina sanoa pitkä...

Kirsi Ylijoen suuri suru: ”Yhdessä vietettävät päivät vaihtuivat hautajaisten järjestelyihin”

Näyttelijä Kirsi Ylijoki kertoo Instagramissa kohdanneensa suuren surun. Hänen isänsä menehtyi tiistaina. Isä asui viimeiset aikansa hoivakodissa ja kuolema oli tullut tyttärelle...

Lotta kertoo papan tilanteesta Hymylle: ”Kuin eri ihminen”

Tuoreessa Hymyssä on suureen suosioon nousseen Lotta ja pappa -laulajakaksikon haastattelu. Siinä käydään muun muassa läpi Alzheimerin tautiin sairastuneen papan tilannetta.

Yli 80v mies aiheutti hengenvaaran Lahdessa – poliisit joutuivat puuttumaan tilanteeseen kahdesti

Hätäkeskukseen tuli torstaina kymmeniä soittoja samasta asiasta. Henkilöautokuskin kerrottiin ajavan moottoritietä väärään suuntaan. Poliisi sai pysäytettyä auton Lahden kohdalla Lotilan liittymässä.

Erika Vikman teki suhteestaan Dannyyn kaiken kertovan julkaisun

Dannyn ja Erika Vikmanin yhteenpaluusta on spekuloitu viime viikot. Varsinainen möhinä alkoi, kun Seiska kertoi entisen avoparin ja Dannyn Helmi-ystävän välillä vellovan...

Anna: Antti Luusuaniemi, 42, kärsii sydänongelmista

Anna-lehdessä on näyttelijä Antti Luusuaniemen haastattelu. Syke-sarjaa tähdittävä mies kertoo muun muassa intohimoisesta suhtautumisesta työhönsä. Hänellä on riittänyt mukavasti rooleja elokuvissa ja...