KL: Asukkaat haukkuvat Suomen korkeimman asuintornin: ”Keittiö kelvoton, kattoa ja seiniä rapattu miten sattuu”


Kauppalehden mukaan kaikki asukkaat eivät ole tyytyväisiä Suomen korkeimpaan asuintaloon.

Helsingin Kalasataman ensimmäinen asuintornitalo, 134-metrinen ja 35-kerroksinen Majakka, on myös Suomen korkein asuinrakennus. Kaikki asiakkaat eivät kuitenkaan ole taloon tyytyväisiä.

– Rakentamisen laadussa on todella toivomisen varaa. Luulin muuttavani valmiiseen loistoasuntoon, mutta jos voisin nyt päättää, panisin tämän vuokralle ja muuttaisin vanhaan asuntooni, pettynyt asukas kertoi Kauppalehdelle.

– Uudiskohteen viimeistely on huolimatonta. Hommia on tehty selvästi kovassa kiireessä, sillä kattoa ja seiniä on maalattu ja rapattu miten sattuu, asukas jatkoi.

Asukkaan mukaan keittiön huonolaatuiset kaapistot olivat valmiiksi naarmuiset ja ”seinätkin on syytä maalata uudelleen, koska ne ovat pinnoiltaan epätasaiset.”

Asukas myös valittaa, että matkapuhelinyhteys ei toimi asunnossa, eikä yhteyttä ole saatu kunnolla korjattua. Ensimmäiset neljä kuukautta yhteys ei ollut toiminut lainkaan. Asukkaan naapureilla on samanlaisia ongelmia, kun ”toinen liittymä toimii ja toinen ei.” Rakennuttaja SRV on selittänyt huonoa kuuluvuutta ikkunoiden tiiviydellä.

Yksi asukas puolestaan ei ollut tyytyväinen talon ilmastointiin, koska naapurin ruoankäryt tunkeutuvat asuntoon.

Kaikki asukkaat eivät ole laatuongelmista valittaneet, mutta muutkin ovat kertoneet, että vähintään kosmeettista korjaustyötä riittää ja siihen ei olla tyytyväisiä, että kauppakeskus Redistä on välillä päästy talon käytäville ilman avainkorttia.

SRV:n toinen asuintorni Loisto on jo rakenteilla. Loiston korkeudeksi tulee 124 metriä ja siinä on 32 kerrosta sekä 249 huoneistoa.

Kalasataman kolmannen tornitalon Kompassin työmaa on myös jo käynnistetty. Kompassin korkeudeksi tulee 120 metriä ja siinä on 31 kerrosta sekä 291 vuokra-asuntoa.

SRV:n mukaan Kalasatamaan on tarkoitus rakentaa yhteensä kahdeksan tornitaloa, joista seitsemän tulee asuinkäyttöön.

Lähde: Kauppalehti

Kuva: SRV

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT