Kokeile näitä vinkkejä tehdäksesi elämäsi onnellisemmaksi


Onnellinen elämä on hyvä tavoite, mutta kuinka olla onnellinen? Tässä kymmenen keinoa, jotka voivat auttaa onnellisemman elämän luomisessa:

1. Hymyile

Hymyilemme, kun olemme onnellisia. Hymyily vapauttaa aivoissa dopamiinia, joka tekee meistä onnellisempia.

2. Liiku

Liikunta ei ole pelkästään kehoa varten. Säännöllinen liikunta vähentää stressiä, ahdistusta ja alakuloa, ja kohottaa itsetuntoa ja onnellisuuden tunnetta.

3. Nuku riittävästi

Riittäävä uni on elintärkeä osa fyysistä terveyttä, aivojen toimintakykyä ja mielen hyvinvointia.

4. Ole kiitollinen

Kiitollisuus voi auttaa kohentamaan mielialaa. Tietoisen kiitollisuuden harjoittamisella voi olla huomattava vaikutus toivon ja onnellisuuden tunteisiin.

5. Jaa kohteliaisuuksia

Sydämestä tulevien kohteliaisuuksien jakaminen on nopea, helppo tapa kirkastaa kanssaihmisten päivää. Mikä parasta, toisten positiivinen huomioimen kohentaa myös omaa mielialaa.

6. Anna itsesi tuntea myös negatiivisia tunteita

Positiivinen asenne on yleisesti ottaen hyvä asia, mutta myös todella huonoja asioita tapahtuu kaikille. Se on osa elämää. Anna itsesi kokea myös negatiivisia tunteita. Keskity sitten tutkimaan miksi tunnet niin kuin tunnet, ja mieti miten voisit kohentaa oloasi.

7. Pidä koti järjestyksessä

Siivoaminen ja ylimääräisten asioiden karsiminen kodista voi tuntua isolta projektilta, mutta kodin siistinä pitäminen kannattaa. Sotku ja epäjärjestys nimittäin vaikuttavat suoraan myös mielen hyvinvointiin. Siisti koti tarkoittaa myös seesteisempää mieltä.

8. Tapaa ystäviä

Ihmiset ovat sosiaalisia olentoja, ja ystävien tapaaminen voi tehdä meidät onnellisemmiksi.

9. Lähde luontoon

Pienetkin päivittäiset kävelyretket luonnossa tai viheralueilla voivat auttaa madaltamaan verenpainetta ja vähentämään masennusta.

10. Älä kanna kaunaa

Katkeruuden ja kaunan tunteista irti päästäminen voi kohentaa mielenterveyttä.

SUOSITUIMMAT