Kyllä! Kaikki varmasti haluaisivat edullisen lainan


Ja se on myös mahdollista. Nimittäin kilpailuttamalla lainahakemus. Lainoja sekä luottoja, erityisesti pikalainoja, voi hakea nykyään myös netin kautta, jossa se onnistuu täyttämällä yksinkertainen lainahakemus. Esimerkiksi Matchbanker -lainavertailun kautta, joka lähettää lainahakemuksesi yli 20 eri lainaa myöntävälle taholle.

Matchbanker vertaa vipit puolestasi, jotta saat varmasti markkinoiden edullisemman lainan, juuri lainahakemukseesi perustuen.

Miten siis edullisen lainan voi löytää?

  1. Lainaa ainoastaan sen verran kuin on tarve ja maksa takaisin mahdollisimman nopeasti

Lainaa mahdollisimman vähän ja maksa takaisin mahdollisimman nopeasti. Ota lainaa aina sen mukaan, miten on varaa maksaa takaisin (mieluiten budjetin laatimisen jälkeen). Varo pidemmän laina-ajan lainoja, sillä ne lisäävät huomattavasti maksamiasi korkoja.

  1. Joskus lainaaminen maksaa vähemmän – mutta ole varovainen

Vaikka yleisesti ottaen lainan ottamista kannattaa minimoida, mutta lainojen kohdalla pätee piirre, jonka vuoksi joskus maksat vähemmän, kun otetaan hieman suurempi lainasumma. Mitä enemmän lainaa otat, sitä halvempi korko on. Korot siis laskevat asteittain mitä suuremmiksi lainamäärät muodostuvat. Kannattaa kuitenkin huomioida, että missä vaiheessa alhaisemmasta korosta saatava hyöty on suurempi kuin mitä lainanotosta johtuvat kustannukset ovat. 

  1. Alle 5 000 euron luottokorttiluotot voivat olla halvempia – mutta takaisinmaksussa on oltava kurinalainen

Ilman suuria tuloja ja hyviä luottotietoja, luottokortilla ei luottoa saa yleensä yli 3 000-5 000 euroa enempää. Usein luottokortit tarjoavat myös korottomia takaisinmaksuaikoja, jos luotto maksetaan kokonaisuudessaan pois tietyssä ajassa. Tästä hyötyy ainoastaan siten, että erät maksetaan kokonaisuudessaan pois joka kuukausi ja nollakoron aikana.

  1. Luottohistoria on tärkeässä osassa, mutta lopulta tulot määrittävät sen kuinka paljon lainaa saa

Ihanteellinen lainanhakija on sellainen, jolla on hyvät luottotiedot (todistetusti maksanut luoton takaisin ajallaan) ja hyvät tulot. Nämä tunnetusti auttavat saamaan lainan edullisilla ehdoilla sekä koroilla.  Jos luottotietosi ovat yksinkertaisesti huonot, saat todennäköisesti silti saman lainan kuin muutkin, mutta korkeammalla korolla.  Vaikka luottotiedot olisivat puhtoiset, jos tulot (vuokra- tai asuntolainamaksut vähennettynä sekä muut menot, joita lainanantaja arvioi) eivät ole riittävät, et saa lainaa.

  1. Varo mainoksissa olevia todellisia vuosikorkoja – se voi todellisuudessa olla suurempi

Tässä painaa edelleen luottotiedot. Saatat hakea mainoksen perusteella lainaa, jossa korot ovat 4,9 % luokkaa, mutta lainatarjous tuleekin takaisin korkeammilla koroilla. Vaikka useimpien lainantarjoajien lainalaskurit saattavat näyttää edullisia korkoja, tehdään lopullinen päätös vasta henkilökohtaisten tietojesi perusteella.

  1. Voit yleensä maksaa lainaa takaisin enemmän kuin mitä kuukausierät ovat tai jopa ennenaikaisesti, ilman lisäkuluja

Lainaa tarjoavien yritysten on annettava mahdollisuus maksaa laina kokonaan takaisin. Joskus tästä kuitenkin peritään maksu, joka on yleensä korko, esimerkiksi yhden tai kahden kuukauden ajalta. Nämä kannattaa tarkistaa aina ennen lainaerien takaisinmaksua.

SUOSITUIMMAT