Lappeenrannan sataman maalausympyrän uusi pelikenttä noppineen tarjoaa kesäpuuhaa lapsille


Lappeenrannan satamassa sijaitsevaan maalausympyrään on tänä kesänä piirretty lapsille oma pelikenttä, jossa voi pelata ja leikkiä erilaisten puuhatehtävien parissa yksin tai kavereiden kanssa. Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran taiteilemaa pelikenttää koristaa pitkä ja kiemurteleva käärmemaalaus, joka soveltuu esimerkiksi noppapeleihin, joita varten kenttä on varustettu myös kahdella isolla vaahtomuovinopalla.

Yllä olevassa kuvassa kaksivuotias Vieno nautti kesäpäivästä sataman maalausympyrän uudella pelikentällä.

Lapset ovat perinteisesti saaneet maalata omat taideteoksensa maalausympyrään Lappeenrannan kesänavaustapahtumassa, jota ei voida tänä vuonna poikkeustilanteen vuoksi järjestää. Kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino kertoo, että maalausympyrään ja satamaan haluttiin kuitenkin tuoda väriä ja piristystä lasten iloksi.

– Halusimme elävöittää maalausympyrää tänäkin vuonna ja nimenomaan lapsia varten. Uskon, että pelikenttä noppineen tuo iloa ja mukavia puuhahetkiä kesäiseen satamaan.

– Pelikenttä on vapaasti käytettävissä ja nopat ovat paikan päällä päivittäin klo 9-19. Toivon kuitenkin, että kentällä kesäpäivää viettävät huomioisivat nykyiset koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset ja huolehtivat esimerkiksi tarvittavista turvaväleistä.

Pelikenttämaalauksen toteuttivat Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran puheenjohtaja Hanna Ryynänen ja jäsenistä Tapio Mömmö, Susa Laamanen, Jussi Pirttioja, Pauliina Heiskanen ja Olli Tammi.

– Toivomme, että pelikentästä on kesän aikana iloa kaikenikäisille, eikä ketään liiaksi harmita, ettei tänä vuonna päässyt itse maalaamaan ympyrää, Ryynänen sanoo.

Kuva: Minttu Kokko, Lappeenrannan kaupunki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT