Miksi laina kannattaa aina kilpailuttaa ja vertailla?


Oletko miettinyt viime aikoina esimerkiksi uuden auton ostamista, tai vanhan takapihan vajan remontoimista moderniksi vierasmajaksi? Tällöin myös lainan hakeminen on varmasti käynyt mielessä. Monien suurten ostosten tai rakennusprojektien rahoittaminen pelkällä käteisellä ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Lainaraha voi tuoda hankintojen maksamiseen joustoa, joka helpottaa budjetointia ja raha-asioiden hoitamista.

Lainan hakeminen voi tuntua jännittävältä ja monimutkaiselta hankkeelta. Vaikka lainaamiseen tulee aina suhtautua vakavasti ja harkiten, sitä ei tarvitse jännittää turhaan. Suurin osa suomalaisista hakee lainaa jossain vaiheessa elämäänsä. Lainan turvin suoritetaan opintoja, ostetaan asuntoja joko kodeiksi tai sijoituskohteiksi sekä maksetaan muita suuria hankintoja. Lainaamisesta on tullut helpompaa verkossa toimivien lainavertailupalveluiden ansiosta. Esimerkiksi Better Compared mahdollistaa niin lainojen vertailemisen eri lainanantajien kesken kuin edullisimpien ja kiinnostavimpien lainojen hakemisen nopeasti ja helposti ilman välikäsiä.

Löydä edullisimmat ja parhaat lainat

Lainamarkkinoilla toimii useita pankkeja sekä rahoituslaitoksia, joilta lainan hakeminen onnistuu. Monien keskenään kilpailevien tahojen lainatarjoukset eroavat tietenkin toisistaan niin korkojen kuin muidenkin ehtojensa puolesta. Näin ollen lainan hakija voi säästää huomattavia summia rahaa valitsemalla kalliin lainan sijaan edullisen lainan. 

Lainoja vertaillessa on muistettava, että jokaisella lainalla on aina hintansa. Lainaa ei koskaan myönnetä vain harrastusmielessä, vaan sen myöntäjä haluaa saada sijoitukselleen voittoa. Korko ilmoittaa lainan hinnan. Lainoja vertaillessa ensisijaisen tärkeää on huomioida erityisesti todellinen vuosikorko. Siihen on sisällytetty kaikki lainan kulut, ja se antaa todellisen käsityksen lainan hinnasta.

Lainojen vertailu verkossa

Lainamarkkinat ovat kasvaneet 2000-luvun aikana suureksi ja monimuotoiseksi alaksi. Sekä pankit että rahoituslaitokset kilpailevat samoista asiakkaista, mikä antaa hakijalle mahdollisuuden kilpailuttaa ja vertailla lainoja. 

Lainojen vertailuun voi käyttää lainapalveluita, kuten Better Compared. Lainapalveluiden sivuille on listattu eri rahoituslaitosten potentiaalisia lainoja. Näin lainan hakijan on helppo vertailla lainoja, löytää kiinnostavin ja edullisin laina sekä täyttää hakemus. Verkon välityksellä samoilla tiedoilla varustetut hakemukset on helppo toimittaa samalla kertaa lukuisille lainanantajille, jotka joko hyväksyvät tai hylkäävät hakemuksen. Hyväksyttyjä hakemuksia seuraa lainatarjous. Kun hakijalla on useampi lainatarjous, niin niiden lopullisia korkoja ja muita ehtoja on helppo vertailla.

Miten lainaa haetaan verkossa?

Lainan hakeminen verkossa kannattaa aloittaa juuri lainapalvelun tarjontaan tutustumalla. Ensiksi on päätettävä, minkä tyylistä lainaa haetaan. Onko tarkoitus hakea vene- tai mökkilainaa tuomaan kesäpäiville täytettä, vai remonttilaina kodin päivittämiseen tälle vuosikymmenelle?

Lainatyypin valinnan jälkeen on aika katsastaa eri rahoituslaitosten lainat. Lainapalvelussa näiden ehtoihin voi tutustua helposti ja nopeasti. Kun sopiva rahoituslaitos löytyy, sen lainaa voi hakea verkosta löytyvällä hakemuksella. Jos hakemus hyväksytään, niin rahoituslaitos tarjoaa hakijalle lainaa. Jotta hakija voisi valita tarjousten joukosta mahdollisen edullisen lainan, tämän on haettava lainaa useammilta rahoituslaitoksilta kerralla.

Voiko kuka tahansa kilpailuttaa lainan?

Kaikki kuluttajat voivat käyttää lainapalveluita ja lähettää niiden välityksellä rahoituslaitoksille lainahakemuksia. Rahoituslaitokset haluavat asiakkaikseen ensisijaisesti luotettavia asiakkaita. Siksi esimerkiksi merkintä luottotiedoissa voi estää lainan saamisen kokonaan. Tästä huolimatta lainan kilpailuttamista voi yrittää kuka tahansa. Se ei maksa mitään eikä velvoita vielä hakemaan lainaa.

Kaikki lainat voi kilpailuttaa

Olipa kyseessä sitten suuri asuntolaina loppuelämän kotia varten tai pieni kulutusluotto arjen hankintoihin, niin lainan voi kilpailuttaa saman periaatteen mukaisesti. Etenkin suuria lainoja haettaessa kilpailuttaminen ja vertailu ovat äärimmäisen tärkeitä. Esimerkiksi jo pieni lasku lainan todellisessa vuosikorossa voi koitua suuriksi säästöiksi, jos kyseessä on suuri asuntolaina. Pienempienkin lainojen vertailu voi tuoda yllättävän suuria säästöjä. 

SUOSITUIMMAT