Näin asetat tavoitteesi niin, että myös saavutat ne – 5 askelta menestykseen


Mikäli haaveilet tiettyyn tavoitteeseen pääsemisestä tai elämänmuutoksen tekemisestä, paras aika aloittaa on aina tänään. Sen sijaan, että odottaisit ”täydellistä hetkeä”, aloita heti. Muuten tavoitteet jäävät saavuttamatta.

Jos sinulla on päämäärä, jonka eteen olet valmis työskentelemään toden teolla, tässä tärkeitä vinkkejä unelmasi toteuttamiseen:

Valitse sopivan kokoinen tavoite

Jos tavoitteesi on liian helppo tai liian vaikea, motivaatiota sen saavuttamiseen tarvittavien askeleiden ottamiseen on hankala löytää.

Jos tavoite on liian matalalla, nosta rimaa: Sen sijaan että juoksisit 5 minuuttia joka päivä, suunnittele treenaavasi viiden tai kymmenen kilometrin juoksua varten. Riittävä haaste tekee treenaamisesta kiinnostavampaa.

Toisaalta, jos et ole koskaan aiemmin harrastanut juoksua, voi ultramaratonin juokseminen olla liian haasteellinen tai jopa mahdoton päämäärä.

Mieti siis mikä on sinulle sopivan kokoinen tavoite.  

Toimi pitkäjänteisesti

Jyrkkä ”kaikki tai ei mitään” -asenne mitä tahansa päämäärää tavoitellessa on takuuvarma keino epäonnistua.

Kun tajuat, että tekeminen joka päivä – onpa päivittäinen askeleesi kuinka pieni tahansa – auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi, olet menossa oikeaan suuntaan.

Ja sitten kun myös toteutat tämän ajatuksen käytännössä, olet matkalla maaliin.

Muista, että epäonnistuminen ei ole syy lopettaa. Parin päivän eksyminen suunnitelmasta ei haittaa, kunhan pysyt tavoitteissasi pidemmällä aikavälillä.

Tehokas ravintolisä vatsalle ja suolistolle: Parantaa ruoansulatusta, edistää suoliston terveyttä ja vähentää turvotusta.

Anna itsellesi aikaa

On epärealistista ja epäterveellistä haluta pudottaa 10 kg kuukaudessa. On järkevämpää ja kestävämpää pudottaa halutut kymmenen kiloa vuodessa tai kahdessa.

Näin tulokset myös säilyvät pidempään.

Joten kun asetat itsellesi tavoitteita, mieti realistisesti, kuinka kauan tavoitteen saavuttamiseen voi kulua aikaa.

Älä turhaudu. Muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä, mikä on usein vain positiivista. Sinulla on näin paremmin aikaa sopeutua muutokseen.

Kun olet päättänyt aikataulusta, aseta kuukausittainen suunnitelma tavoitteeseen pääsemiseksi, ja ala toteuttaa sitä saman tien.

Pilko tavoite pienempiin osiin

Tavoitteen jakaminen pienempiin osiin motivoi ja auttaa eteenpäin.

Esimerkiksi, jos sinulla on paljon luottokorttivelkaa, voi kaikkien velkojen maksaminen tuntua mahdottomalta ajatukselta. Velattomuuden tavoite vaikuttaa näin saavuttamattomalta.

Mutta jos otat yhden luottokortin kerrallaan ja yrität varmistaa, että saat maksettua tietyn summan joka kuukausi, kunnes velka on hoidettu, tavoite muuttuukin realistisemmaksi.

Sen sijaan että toimisit vain abstraktin tavoitteen pohjalta, kirjoita ylös tarkka toimintasuunnitelma, kuinka aiot päästä tavoitteeseesi.

Jos tarkoituksesi on maksaa pois luottokorttivelat: vältä impulssiostoja, leikkaa luottokortti kahtia, maksa joka kuukausi 150 € kyseistä luottoa ja niin edelleen.

Voita Gigantin 50 euron lahjakortti!

Älä odota täydellistä hetkeä

Voi olla, että et koskaan tunne olevasi valmis kohtaamaan asettamaasi haasteetta. Joten sen sijaan, että odottelisit täydellistä hetkeä, voit aivan yhtä hyvin aloittaa nyt.

Muista, että voit aina muokata suunnitelmaasi matkan varrella. Sen sijaan, jos et ikinä aloita, sinulla ei ole mitään mitä parantaa.

Olipa tavoitteesi minkä kokoinen tahansa, pienikin askel oikeaan suuntaan on aina parempi kuin ei mitään.

Älä siis odota yhtään pidempään, vaan tee jotain unelmasi eteen jo tänään.

Lähde: Viva Fifty!

SUOSITUIMMAT