Näin saat vaatteistasi maalitahrat pois


Joskus voi käydä niin, että suojavaatteet unohtuvat kaappiin, kun maalipurkki tulee otettua esiin – ja pyyhkäiset tuoretta maalia lempivaatteisiin! Onneksi peli ei ole välttämättä vielä menetetty, kunhan toimit nopeasti. Kun maali kuivuu, on todennäköistä, ettei tahraa enää saa pois – vaikka aina tietenkin kannattaa yrittää. Lue tästä, miten voit saada maalitahrat pois vaatteesta.

Kuinka saat vesiohenteisen maalin pois vaatteesta

Lateksimaalit (joita käytetään yleensä seinien ja katon maalaamiseen) ja akryylimaalit ovat vesiohenteisia, joten niitä on helpompi poistaa kuin muun tyyppisiä maaleja.

  1. Aloita poistamalla maalipisarat pois tylpällä veitsellä, kuten voiveitsellä.
  2. Huuhtele sitten vaatteen nurjalta puolelta lämpimällä, – mutta ei kuumalla – juoksevalla vedellä. Huuhtele muutaman minuutin ajan, kunnes tahra alkaa haaleta. T-paidat ja muut ohuet vaatteet puhdistuvat nopeammin kuin painavat vaatteet, kuten farkut.
  3. Lisää käsitiskiainetta tahran päälle vaatteen oikealle puolelle. Älä hiero ainetta kankaaseen, sillä hinkkaava liike saa tahran tarttumaan entistä pahemmin. Huuhtele nurjalta puolelta. Toista, kunnes maalia ei enää irtoa.
  4. Pistä vaate lopuksi pesukoneeseen. Pese vaate pesukoneessa, mutta älä anna sen kuivua ennen kuin olet varma, että tahra on lähtenyt. Jos huomaat, että tahraa on vielä jäljellä, kokeile uudestaan käsitiskiaine + huuhtelu -käsittelyä.

Lue aiheesta lisää ohjeita Helppoo.fi-sivuston artikkelista, jossa kerrotaan, kuinka saat öljymaalin pois vaatteesta ja mitä voit tehdä vaatteella, jos et saa maalia pois.

SUOSITUIMMAT