Nooralotta Nezirin kirjoitus urheilusta ja ulkonäköpaineista koskettaa ihmisiä – ”niin tärkeä postaus!”


Nooralotta Nezirin tuore kirjoitus koskien urheilua ja ulkonäköpaineita on kerännyt lyhyessä ajassa paljon kiitosta isolta joukolta ihmisiä. Joukossa on hänen seuraajiensa lisäksi myös muita somevaikuttajia.

– Haluatko kuulla jutun? Matalampi rasvaprosentti ei ole = parempi urheilija. Näillä sanoilla Neziri avaa aihettaan.

– Oon ollut tosi iloinen, kun etenkin nuoriin urheilijoihin kohdistuneeseen ulkonäköpuheeseen on puututtu. Näillä sanoilla voi olla kauaskantoiset seuraamukset pitkälle aikuisuuteenkin. Pahimmassa tapauksessa nämä sanat sairastuttavat nuoren terveen urheilijan. Ja surullista on, että valitettavasti iso osa etenkin naisurheilijoista joutuu tämän kokemaan jollain tasolla, hän jatkaa.

Neziri tarkentaa, että tämän myötä jokaista ruokailuhetkeä voi verrata painajaismaiseen kokemukseen – oli sitten kyse urheilijasta tai kenestä tahansa ihmisestä.

– Ajatuksissa pyörii vain kalorit, hiilarit, proteiinit ja rasvat. Kertoisin tässä tarkemmin, mistä ravintoni tuolloin koostui, mutta en halua antaa yhdellekään nuorelle siitä huonoa mallia. Ainoastaan voin sanoa, että energiaa ei riittänyt lähellekään perusaineenvaihduntaan – saatika kovien treenien aiheuttamaan kulutukseen. En saanut nukuttua, paikat repeili ja olo oli nuutunut. Itku pääsi, jos oli pakko syödä ruokaa, jonka kaloreita ja rasvamääriä en tiennyt. Syöminen oli aina ahdistava kokemus, Neziri kuvailee huippu-urheilijavuosiensa kokemuksia.

Neziri kertoo, että kuvaillut kaltaisesta syömistavasta toipumiseen on pitkän tien kulkemisen jälkeen mennyt vähintään 10 vuotta. Samalla hän lupaa avata kokemuksiaan lisää myös jatkossa.

Nezirin kirjoitus on herättänyt nopeasti paljon ihastusta, sillä julkaisu on kerännyt reilun seitsemän tunnin aikana yli 1 500 tykkäystä.

– Loistava postaus sis!!!❤️❤️❤️, ihastelee aitajuoksija Lotta Harala.

– Niin tärkeä postaus!! kommentoi puolestaan moniottelija Maria Huntington.

– Niin tärkeää asiaa❤️ Itsekin samoja haasteita ylittäneenä on upeaa kuulla kun jaat omia kokemuksia avoimesti🙏

Alla Nezirin julkaisu kokonaisuudessaan.

Kuva: Instagram / Nooralotta Neziri

SUOSITUIMMAT