Peliarvostelu: Street Fighter V: Champion Edition


Street Fighter -pelisarjan uusin tulokas kokoaa yhteen liudan mestareita, jotka tarjoavat mukavan haasteen tappelupelien ystävllle. Mukana on taistelijoita yli kymmenestä aiemmin julkaistusta tappelupelistä. Suurin osa näistä kuuluu Street Fighter -pelien hahmokavalkadiin, mutta myös muutama Final Fight -pelisarjan hahmo on otettu mukaan.

Street Fighter V: Champion Editionissa on mukana kaikki tutut pelimuodot, joista pääsee nauttimaan niin yksin kuin kaverinkin kanssa, joko samalta sohvalta tai verkon ylitse. Toiminta tuntuu heti alusta sopivan vauhdikkaalta, ja välillä meno näyttää parhaimmillaan kuin valoshow’n kyllästämässä diskossa, kun hahmojen erikoistaidot vilkkuvat ruudulla. Toiminnan runsaudesta huolimatta liike näyttää koko ajan erittäin sulavalta, eikä teknisessä puolessa ole valittamista.

Eri pelimuotoja tahkoamalla taistelukentälle saadaan lisää tehosteita ja visuaalista silmäkarkkia muun muassa erilaisten asujen avulla. Neljällekymmenelle taistelijalle pystyy avaamaan yhteensä yli 200 vaatepartta. Suoritusten kerryttäminen avaa myös välivideoita ja lisäantia musiikkipuolelle. Visuaalisella puolella yhteenottojen keskipisteenä olevat alueet on piirretty erittäin taitavasti ja niiden realistisuutta ei voi kuin ihailla. Joidenkin areenoiden taustalla on taisteluun eläytyviä katsojia, jotka tuovat oman, mukavan lisänsä kamppailuun.

Kokonaisuutena Street Fighter V: Champion Edition on varmaa Capcom-laatua, ja tappelupeligenren ystävät saavat siitä paljon hupia irti. Tuttujen hahmojen kierrättäminen ei välttämättä tarjoa niin paljon uutta koettavaa, mutta onneksi mukaan on mahdutettu myös uusia kasvoja. Verkkopelimaailmassa vastustajaa saattoi joskus joutua odottamaan useamman minuutin, pääsääntöisesti peleihin pääsi kuitenkin nopeasti, eikä viivettä tuntunut olevan kuin harvoin. Mikäli vanhojen hahmojen kierrätys ei häiritse liikaa, niin kyseessä on oikein pelattava tekele.

Tähdet: 3,5/5

Rating: 3.5 out of 5.

Testialusta: PlayStation 4
Saatavuus: PlayStation 4, PC / Windows (Steam ja Humble Store)
Genre: Taistelu
Pelaajamäärä: Yksinpeli, moninpeli
Ikäraja: K-12
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT


Street Fighter -pelisarjan uusin tulokas kokoaa yhteen liudan mestareita, jotka tarjoavat mukavan haasteen tappelupelien ystävllle. Mukana on taistelijoita yli kymmenestä aiemmin julkaistusta tappelupelistä. Suurin osa näistä kuuluu Street Fighter -pelien hahmokavalkadiin, mutta myös muutama Final Fight -pelisarjan hahmo on otettu mukaan. https://www.youtube.com/watch?v=XS5R1g1U_Jw Street Fighter V: Champion...Peliarvostelu: Street Fighter V: Champion Edition