Petri Nygård avaa taustojaan – Eeva: Isällä skitsofrenia ja äidillä alkoholiongelma


Räppäri Petri Nygård, 50, tunnetaan roiseista sanoituksistaan, eikä mies juurikaan ole kertonut itsestään julkisuudessa. Nyt Petri on kuitenkin avautunut vaikeasta nuoruudestaan Eeva-lehden koskettavassa haastattelussa.

Hän kertoo äitinsä kärsineen vaikeasta alkoholismista. Petri oli havahtunut tilanteeseen parikymppisenä. Äidin tyhjentämiä viinapulloja alkoi silloin löytyä pyykkikorista ja keittiön kaapeista.

– Kaadoin viinat vessanpönttöön, mutta eihän se mitään auttanut. Ajattelin kai, että se on vaihe, joka menee ohi. En osannut hakea hänelle apua tai terapiaa, Petri toteaa Eeva-lehdelle. 

Petri hoiti jopa työkeikkoja äitinsä puolesta. Petrin äiti kuoli alkoholimyrkytyksen aiheuttamaan sydänkohtaukseen räppärin ollessa 25-vuotias. Tämän jälkeen Petri muutti isänsä luo, mutta vastassa olivat toisenlaiset ongelmat. Hänen isänsä sairastama skitsofrenia alkoi nimittäin yllättäen oireilla.

– Olin tiennyt teini-ikäisestä lähtien, että isällä on skitsofrenia. En ollut täysin ymmärtänyt asiaa, sillä isä ei oireillut lapsuus- ja nuoruusvuosieni aikana, Petri muistelee Eeva-lehdessä.

Hän sai kuitenkin pitää isän elämässään nelikymppiseksi asti. Petrin isä menehtyi seitsemän vuotta sitten saatuaan sydänkohtauksen.

SUOSITUIMMAT