Poliisi: Helsingin Alppipuistossa puukotettiin 15-vuotiasta hengenvaarallisesti – paikalla jopa 200 nuorta, vihjeitä ei ole saatu


Helsingin poliisi jatkaa Helsingin Alppipuistossa lauantaina 10. lokakuuta 2020 tapahtunutta törkeän ryöstön ja tapon yrityksen tutkintaa. Tapauksen uhreina oli kaksi 15-vuotiasta poikaa, joista toista puukotettiin ja hän sai hengenvaarallisia vammoja.

Alppipuistoon oli poliisipartion arvion mukaan kokoontunut tapahtumailtana jopa 200 nuorta, mutta silti poliisille ei ole tullut yhtäkään vihjettä.

– On erittäin huolestuttavaa, että emme ole saaneet yhtäkään yhteydenottoa tästä vakavasta rikosepäilystä, ihmettelee Helsingin poliisilaitoksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Poliisin mukaan epäillyssä porukassa oli noin kymmenen tummiin vaatteisiin pukeutunutta nuorta. Silminnäkijät kertoivat poliisille, että porukassa puhuttiin suomea korostuksella ja että he olivat taustaltaan ”Lähi-idän tai Afrikan suunnalta tulleita”.

Suomen nuorison väkivaltaisuus ja jengiytyminen ovat nousseet viime kuukausina otsikoihin ikävällä tavalla. Helsingissä ovat järkyttäneet varsinkin Vallilan ja Koskelan teinisurmat.

Poliisi pyytää kaikkia Helsingin Alppipuistossa lauantaina 10.10.2020 kello 20–22 välisenä aikana olleita nuoria ilmoittautumaan. Lisäksi poliisi toivoo, että huoltajat, nuorisotyöntekijät ja sijoituspaikkojen työntekijät tiedustelevat tapahtumista nuorilta.

Vähäisetkin tiedot pyydetään ilmoittamaan poliisille nuorisoryhmän sähköpostiin [email protected] tai puhelimitse 029 547 1200.

SUOSITUIMMAT