Prisman myydyin tuote yllätti: ”Syytä olemme ihmetelleet”


Prisma on selvittänyt vuoden myydyimmät tuotteensa – voittaja tuli täysin puskista.

Prisman myyntidatatiedot löivät liikkeen edustajat ällikällä. Tietojen mukaan suomalaiset nimittäin ostavat vuodessa aivan käsittämättömiä määriä kauhoja.

– Pelkästään vuonna 2020 Prismoista ostettiin yli 200 000 kauhaa. Tämä määrä on lähes uskomaton, sillä lukuun ei lasketa mitään erityiskauhoja, kuten vaikka reikäkauhaa tai spagettikauhaa. Kyse on nimenomaan tavallisista keittiökauhoista. Syytä tähän olemme välillä Prismassakin ihmetelleet – keräilevätkö suomalaiset kauhoja, kuluuko niitä arjen käytössä paljon vai hukkaavatko ihmiset niitä tavallista enemmän. Olemme tulleet siihen tulokseen, että kotona pitää olla kauha joka tilanteeseen, koska se on käytännöllinen työkalu kaikkeen ruoanlaittoon, Prisman kodin ja viihteen myyntipäällikkö Rauna Junnila pohtii.

Tunnistatko nämä kauhat?

Kauhat vasemmalta: Kastikekauha, kauha silikonireunalla, pastakauha, musta peruskauha, keittokauha.

Prisman myyntidatasta paljastuu, että myös airfryerit ja riisikeittimet ovat nyt erityisen haluttuja. Muita kestosuosikkeja ovat erilaiset leikkuulaudat, joita myytiin Prismassa viime vuonna 164 000 kappaletta. Lisäksi suomalaiset luottavat edelleen puiseen paistinlastaan, joita myydään vuosittain noin 40 000 kappaletta. Myös aterimien (veitset, haarukat, lusikat) myyntimäärä kasvoi vuonna 2020 kymmenen prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Perinteisten keittiötarvikkeiden lisäksi valikoimaan on myös hiipinyt sellaisia keittiölaitteita, jotka ovat vasta viime vuosina nousseet suosioon suomalaisten kotikeittiöissä, kuten uusi tuttavuus Potturi-perunanpesuri, joka on noussut esimerkiksi kesämökeillä erittäin käteväksi tavaksi hoitaa uusien perunoiden pesu nopeasti ja vaivattomasti.

Airfryereita ja riisikeittimiä viedään nyt vauhdilla hyllystä

Prismassa erikoisruoanvalmistuslaitteiden myynti on kasvanut vuodessa huimat 189 prosenttia. Kategoriassa räjähdysmäisin kasvu on nähty airfryereissa, joiden myynti on kasvanut peräti 556 % vuodessa. Vuonna 2020 niitä myytiin jo 10 000 kappaletta.

Airfryer

– Tässä näkyy se, kuinka korona-aikana ei ole käyty ravintolassa, mutta on kuitenkin haluttu tehdä hyvää ja ravintolatasoista ruokaa. Myös airfryerin terveysetu perinteiseen rasvakeittimeen verrattuna on varmasti houkuttanut ihmisiä kokeilemaan tämän tyyppistä ruuanvalmistusta kotioloissa. Toinen esimerkki tästä kehityksestä on se, että riisinkeitinten myynti on kasvanut Prismoissa myös 43 % vuodessa. Niinkin arkisessa asiassa kuin riisin keittämisessä halutaan nyt nostaa tasoa. Oikealla teknologialla saadaan aikaan parempaa pienemmällä vaivalla, myyntipäällikkö Junnila toteaa.

Keittiötarvikkeiden teknologinen kehitys näkyy myös sesonkituotteissa. Erityisesti eräs joulunajan klassinen keittiötarvike on kokenut kokenut vuosien aikana muodonmuutoksen.

– Joulukuussa korostuu paistomittareiden myynti ja vuosittain joulukuussa myydään 14 000–17 000 paistolämpömittaria pelkästään Prismoissa. Tämän perusteella voisi sanoa, että kinkku kuuluu yhä vahvasti suomalaiseen joulupöytään. Mielenkiintoista on ollut myös huomata kuinka erilaiset high tech -mittarit, kuten digitaaliset bluetooth-paistomittarit, ovat grillaus- ja savustusbuumin myötä tulleet jäädäkseen perinteisten analogisten mittarien rinnalle, Junnila analysoi.

Lähde ja kuvat: Prisma

SUOSITUIMMAT