Seiska: Juhani Palmun järkyttävä tilanne – luuli amputoitujen sormien kasvavan takaisin, eikä ymmärtänyt jalkansa puuttuvan


Juhani Palmu, 77, joutui maaliskuussa traagiseen tulipalo-onnettomuuteen, kun taiteilijan sänky syttyi palamaan. Häneltä amputoitiin vasemman käden sormet pian tapahtuneen jälkeen. Myöhemmin myös hänen vasen jalkansa koki saman kohtalon.

Palmu kotiutui hiljattain sairaalasta. Seiskan toimittaja on vieraillut taiteilijan kotona ja haastattelu on julkaistu tuoreessa Seiskan printtilehdessä. Juhani Palmun selostaa, kuinka hänelle ei olisi kerrottu amputoinnista mitään.

– Sain tietää tästä vain muutama päivä sitten, kun itse huomasin sen kotona.

Taiteilijan Leila-vaimo täsmentää Seiskalle, ettei Juhani muistanut sairaalassa kerrottuja asioita kovan kipulääkityksen vuoksi. Hän oli mennyt tilanteessa niin hämilleen, että olisi halunnut soittaa kotihoidon paikalle kertomaan asiasta miehelleen.

Sairaalassa Palmu oli puolestaan luullut, että hänen amputoidut sormensa kasvavat takaisin. Operointi on erityisen traaginen, koska taiteilija on vasenkätinen. Kaikesta huolimatta miehen usko tulevaisuuteen on jo palannut.

– Jos vain taloustilanne ei tästä huonone niin elämä alkaa taas sujua. Kyllä minä hyväksyn kaiken tapahtuneen, Palmu toteaa urheasti Seiskalle.

SUOSITUIMMAT