Seiska paljasti tulevan kunnanvaltuutetun Jethro Rostedtin yli kahden miljoonan euron oikeussotkut


Sunnuntaina 13.6. Turun kaupunginvaltuustoon Liike Nytin riveistä valittu Jethro Rostedt, 45, on Seiskan mukaan velkaa huomattavan summan rahaa.

Seiskan mukaan Rostedt on mukana yli kahden miljoonan euron saatavien oikeussotkussa. Yksi velkojista on kauppapuutarha Ylitalo Oy, joka vaatii kiinteistökeisarilta yli 670 000 euron pääomaa viivästyskorkoineen ja oikeudenkäyntikuluineen. Rostedt myöntää joutuvansa maksamaan pääoman, mutta on sitä mieltä, ettei hänen kuuluisi maksaa korkoja.

Rostedt on jo vuosien ajan tuntenut Ylitalo Oy:n hallituksen puheenjohtajan Arvo Ylitalon, jonka mukaan heillä on muun muassa ollut ja on vieläkin yhteisiä hevosia.

– Tämä on ihan normaali velkomusjuttu, mitä erilaisissa kaupoissa voi syntyä. Toki se on aikamoinen summa, mutta lopulta ilmeisesti joitakin kymmeniä tuhansia pienempi… Ei tässä mitään sen kummempaa riitaa ole mihinkään suuntaan, Ylitalo vakuuttaa Seiskalle.

Toinen velkojista oli Lakiasiaintoimisto Kari Uoti Oy, joka vaati yli 43 000 euron saatavia korkoineen maksamattomista asiamiespalkkioista. Rostedt sanoi viime viikolla, että Kari Uoti oli vetänyt jutun pois oikeudesta, mutta Uoti kiisti väitöksen tuohtuneena. Hieman myöhemmin Uoti kuitenkin sanoi, että olikin perunut jutun eikä avannut asiaa sen enempää.

Miljoonavaatimus erikoisesta kiinteistökaupasta

Seiskan mukaan Rostedt ja hänen perustamansa Ruutukasi Oy ovat myös miljoonaluokan kiistassa KM Capital Oy:n kanssa. Ruutukasi myi 2019 tammikuussa KM Capitalille kiinteistön 1 280 000 eurolla. Kaupanteon yhteydessä sovittiin, että Ruutukasi ostaisi kiinteistön takaisin 100 000 euroa kalliimmalla, eli 1 380 000 eurolla.

Ruutukasi ei ole kuitenkaan maksanut summaa KM Capitalille vieläkään. Seiskan mukaan Rostedt ilmoittautui tammikuussa 2021 lunastamaan kiinteistökohteen itse takaisin 1 380 000 eurolla, joten KM Capital hakeekin nyt sekä Rostedtilta että Ruutukasilta oikeudessa saataviaan korkoineen.

Rostedtin mukaan osapuolet vielä vääntävät sopimuksen sisällöstä. Hän sanoo myyneensä Ruutukasin omistajuuden ”joskus viime vuoden kesäkuussa”.

– Sitä katsos ostetaan ja myydään kaikennäköistä, Rostedt pyörittelee Seiskalle.

Lähde: Seiska

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT