Seitsemän vuotta odotettu The Last of Us Part II julkaistaan tänään – 5 syytä, miksi peli tulee herättämään paljon keskustelua


Tänään perjantaina 19.6. julkaistaan viimein jo seitsemän vuotta odotettu The Last of Us Part II -PlayStation 4 -peli, josta povataan jo nyt arvioiden pohjalta tietynlaista sukupolvikokemusta. Siitä ollaan myös parhaillaan tekemässä HBO-sarjaa ja on todennäköistä, että myös ne, jotka eivät niin paljon pelaa pelejä, tulevat tästä kuulemaan.

Alla viiden kohdan lista nimenomaan niille, jotka miettivät mistä on kyse, jotta he tietävät mistä kaikki puhuvat.

5 asiaa, jotka The Last of Us Part II -pelistä pitää tietää

Perjantaina 19.6. julkaistaan Suomessakin pelimaailman kenties viimeisen kymmenen vuoden odotetuin pelijulkaisu, kun The Last of Us Part II saapuu kauppoihin. Viiden tähden arvioita kautta laidan saanut PlayStation 4 -peli tulee olemaan asia, josta Suomessakin puhutaan muidenkin kuin pelejä aktiivisesti pelaavien toimesta. Alkuperäinen esiosa The Last of Us myi aikanaan yli 20 miljoonaa kopiota ja voitti yli 200 vuoden peli -palkintoa, joten odotukset jatko-osalle ovat luonnollisesti korkealla.

Tässä 5 asiaa, jotka pelialaa vähemmän seuraavien kannattaa tietää pysyäkseen kärryillä yhdestä tämän kesän ja mahdollisesti kokonaisen konsolisukupolven tärkeimmästä teoksesta.

1. HBO-sarja tulossa

The Last of Usin tarina sijoittuu tappavan pandemian runtelemiin Yhdysvaltoihin. Lähitulevaisuuteen sijoittuvan pelin ykkösosan tarina herätti niin vahvoja tunteita, että muun muassa Game of Thronesista ja Tsernobyl-sarjoista tuttu HBO on tekemässä pelistä sarjaa. Sarjan ohjaajiin kuuluu Tsernobylistä mainetta niittänyt Emmy-palkittu Graig Mazin ja siitä povataan jälleen uutta hittiä.

2. Uusi virstanpylväs naisten ja seksuaalivähemmistöjen näkyvyydessä

Naiset ovat päässeet monipuolisempiin rooleihin viihdeteollisuudessa ja peleissä kehitys on samansuuntainen. Last of Us Part II:n päähenkilö Ellie on kuitenkin jälleen iso askel väsyneiden stereotypioiden ja lähinnä miesten kehoihannetta vastaavien naishahmojen väistymiseen. Uskottavasti kirjoitettu henkilöhahmo Ellie edustaa myös seksuaalivähemmistöä, mikä on tämän kokoluokan videopelissä lähes historiallista.

3. Oscar-palkittu säveltäjä tehnyt soundtrackin

Ensimmäisen osan tapaan, The Last of Us Part II:n soundtrackin on säveltänyt Oscar-palkittu argentiinalainen säveltäjä Gustavo Santaolalla. Santaolalla palkittiin Oscar-palkinnolla vuonna 2006 Brokeback Mountain -elokuvan soundtrackista. Ensimmäisen The Last of Usin soundtrack palkittiin puolestaan BAFTA-palkinnolla. Santaolallan musiikkia on kuultu elokuvissa jo 1980-luvulta asti ja pelien soundtrackiin näin kovan tekijän saaminen on yhä harvinaista.

4. Westworld-käsikirjoittaja luonut tarinaa

The Last of Usin ja HBO:n kytkös ei ulotu ainoastaan sarjaan. Pelin tarinaa on ollut luomassa HBO:n katsotuimpiin sarjoihin kuuluvan Westworldin käsikirjoittaja Halley Gross. Hän on halunnut luoda pelaajille tarinan, jossa joutuu tekemään jatkuvasti hankalia valintoja.

– Peli sijoittuu vihamieliseen ympäristöön ja ihmiset joutuvat sellaisessa tilanteessa tekemään vaikeita valintoja. Halusimme pelaajan ymmärtävän kuinka vaikeita nämä valinnat hahmoille ovat laittamalla pelaajat itse niiden valintojan ääreen, Gross totesi hiljattain Naugthy Dogin haastattelussa.

5. Samat tekijät kuin Crash Bandicootilla ja Uncharted-sarjalla

Vaikka ei pelaisi videopelejä hirveän paljon tai olisi pelannut viimeksi lapsena, on hyvä mahdollisuus, että muistaa Crash Bandicootin. Legendaarinen tasohyppelypelisarja on monelle niitä lapsuuden ensimmäisiä ja muistettavia pelikokemuksia. The Last of US Part II:n takana on sama studio kuin Crash Bandicootin, Jak and Daxterin sekä supermenestyneen ja moninkertaisesti palkitun Uncharted-pelisarjan: Naughty Dog. Aiemmin värikkäistä huumoripitoisista seikkailuistaan tunnettu studio on siis laajentanut hyvällä menestyksellä myös aikuisille suunnattuihin syvällisiin ja välillä synkkiinkin tarinoihin.

The Last of Us Part II ilmestyy perjantaina 19.6.2020 yksinoikeudella PlayStation 4:lle. Pelin suositusikäraja on 18 vuotta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT