Sipoossa koulu-uhkaus – poliisilta muistutus tällaisiin tapauksiin


Poliisi selvittää Sipoossa Lukkarin kouluun eilen kohdistunutta koulu-uhkausta. Epäilty tekijä on poliisin tiedossa.

Itä-Uudenmaan poliisi sai keskiviikkona 8.2. tiedon, että 11-vuotias poika on uhannut mennä Sipoon Lukkarinkoululle ampumaan ilmakiväärillä. Uhkaus tuli tietoon muilta oppilailta, jotka olivat kuulleet asiasta ja kävivät kertomassa siitä koulun rehtorille. Koululla asia otettiin erittäin vakavasti ja poliisi hälytettiin välittömästi paikalle. Tiistaina 7.2. iltapäivällä mahdollisesti sama nuori oli ollut ilmakiväärin kanssa ampumassa jonkin ladon seinään, mutta nuorta tai muita paikalla olleita nuoria ei tuolloin tavattu. 

– Saadun tiedon mukaan uhkausta ei oltu kohdistettu mihinkään tiettyyn asiaan tai henkilöön, kertoo komisario Kimmo Klemetti

Uhkauksen maininnut nuori tavoitettiin myöhemmin muualta eikä hänellä ollut tavattaessa mukana minkäänlaista ampuma-asetta. Koulunkäyntiin tilanne vaikutti hetkellisesti ja oppilaita päästettiin koululta kotiin hallitusti poliisin valvonnan alla. Tämän jälkeen päivä koulussa jatkui normaalisti. Poliisi jatkaa asian selvittämistä nuoren ja hänen vanhempiensa kanssa, eikä tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

Kaikki uhkaukset otetaan vakavasti

Valtakunnallisesti poliisin tietoon on viime vuosina tullut paljon koulu-uhkauksia. Poliisi ottaa aina kaikki kouluihin kohdistetut uhkaukset vakavasti ja tutkii ne perinpohjaisesti. Koulu-uhkien selvittämisessä poliisi tekee myös yhteistyötä sosiaalitoimen ja terveydenhuollon kanssa.

Lähde ja kuva: Poliisi

SUOSITUIMMAT