Sosiaali- ja terveysministeriö: Helteen takia saa vuokraansa alennusta


Kesäkuumat ovat päällä ja voimme kertoa: lisää on tulossa. Käristyskupoli, hellepiina, seksihelle – käyttäkää siitä mitä nimitystä tahansa, niin asteet kohoavat päivä päivältä. Näin sanovat säälaitokset.

Tiesitkö sinä, että asuntojen huoneilman lämpötiloista määrätään sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa, jonka mukaan huoneilman tulee kesäisin olla 18 ja 32 asteen välissä.

Lain mukaan vuokralaisella on oikeus saada vuokranalennusta siltä ajalta, kun huoneisto on puutteellisessa kunnossa. Tällaisena puutteellisuutena on pidettävä myös liian korkeaa lämpötilaa. Sopivan alennuksen suuruus on noin 10 – 20 prosenttia vuokran määrästä siltä ajalta kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta. Vuokralaisella on tällainen oikeus, vaikka huoneiston puutteellisuus ei johtuisikaan vuokranantajasta, muistuttaa Suomen Vuokranantajien lakimies Tarik Ahsanullah.

Asiasta kirjoittaa hyvinvointisivusto, joka on listannut helleasioihin liittyen muitakin erikoisia faktoja. Tiesitkö esimerkiksi sen, että tuuletin voi olla myös terveysriski tai millä kikalla tietää joiko tarpeeksi nestettä kuumalla. LUE MIELENKIINTOISET FAKTAT TÄSTÄ!

Nyt on aika hankkia salasuhde!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT